Το Facebook προσπαθεί να αγοράσει τον κορεάτικο κλώνο του Snapchat
- 01/11/2016, 20:01
- SHARE
Ο Ζούκερμπεργκ κυνηγά ασταμάτητα ότι μοιάζει με το Snapchat.
Οι φήμες θέλουν το Facebook να κυνηγά εδώ και καιρό να αγοράσει ότι μοιάζει με το Snapchat.
Αυτή η είδηση έρχεται να ρίξει «λάδι» στη φωτιά» μιας και σύμφωνα με πηγές του ΤechCrunch, ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης, προσπάθησε το καλοκαίρι, ανεπιτυχώς, να αποκτήσει το Snow, μια εφρμογή που μοιάζει με το Snapchat και ανήκει στην Naver, την Κορεάτικη εταιρεία 25 δις. δολαρίων που κρύβεται πίσω από το chat app, Line.
Το Snow, μετρά ήδη 80 εκατομμύρια downloads και επιπλέον 10 εκατομμύρια νέα downloads κάθε μήνα. Αυτή η ανάπτυξη έχει οδηγήσει σύμφωνα με την ίδια πηγή τις Tencent και Alibaba αλλά και άλλες εταιρείες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον απόκτησής του.
«Είναι αλήθεια, ότι το Snow, είναι η Πηνελόπη που διεκδικείται από πολλούς μνηστήρες» δήλωσε εκπρόσωπος της Naver.
Ο Μάρκ Ζούκερμπέργκ όταν πληροφορήθηκε για το τι κάνει το Snow, ήρθε σε επαφή με τον CEO, Hae-Jin Lee, προχωρώντας σε τηλεφωνική προσφορά εξαγοράς δίνοντάς του 1 δις. δολάρια. Ο Lee αρνήθηκε καθώς πίστεψε ότι η εφαρμογή έχει αξιώσεις για περισσότερα. Και δεν έπεσε έξω! Η Naver, επένδυσε μέσω της Line, 45 εκατομμύρια δολάρια στο Snow, ανεβάζοντας την αξία της ενός-έτους-εφαρμογής στα 180 εκατομμύρια.
Ο κλώνος του Snapchat, έχει αρκετές διαφορές από αυτό. Για παράδειγμα διαθέτει τα 36 φίλτρα και περισσότερες από 200 «μάσκες», εμπεριέχει επιλογές που συμπεριλαμβάνουν τον συνδυασμό φίλτρων και φωτογραφιών σε μια νέα εικόνα όπου ξαφνικά μπορεί κάποιος να «κολλήσει» και το πρόσωπο ενός celebrity ή ένας χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων.
Η αξία του Snapchat, όπως όλα δείχνουν μέσα στον επόμενο χρόνο θα φράσει τα 25 δισ. δολάρια, κάτι που δικαίωσε τον Evan Spiegel όταν πρίν από τρία χρόνια, αρνήθηκε να το πουλήσει στη Facebook προς τρία δισ. δολάρια.
Ο χρόνος θα δείξει αν το Snow, είναι μια ακόμη εφαρμογή- ευκαιρία, που γλίστρησε μέσα από τα χέρια του Ζουκερμπέργκ.
Διαβάστε επίσης: Όλα τα tips για το νέο Instagram και η ετυμηγορία στην «αναμέτρηση» με το Snapchat