Το φιλόδοξο σχέδιο της AstraZeneca – 30 δισ. δολάρια σε πωλήσεις και 20 νέα φάρμακα μέχρι το 2030

Το φιλόδοξο σχέδιο της AstraZeneca – 30 δισ. δολάρια σε πωλήσεις και 20 νέα φάρμακα μέχρι το 2030
Illustration picture shows the Belgian headquarters of British-Swedish pharmaceutical giant AstraZeneca, in Dilbeek, Saturday 23 January 2021. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK Photo: AFP
Με ετήσια αύξηση 7% κάθε χρόνο και 16% ισχυρότερη ανάπτυξη από αυτή που αναμένουν οι αναλυτές.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Τρίτη ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο, να διπλασιάσει σχεδόν τις πωλήσεις της μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, λανσάροντας 20 νέα φάρμακα μέχρι το 2030.

Σε ανακοίνωσή της, η αγγλοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία ανέφερε ότι στοχεύει να αυξήσει τα έσοδά της από 45,8 δισ. δολάρια το 2023 σε 80 δισ. δολάρια το 2030.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca Πασκάλ Σοριό δήλωσε ότι η ανακοίνωση σηματοδοτεί την έναρξη μιας «νέας εποχής ανάπτυξης» που θα συνεχιστεί και μετά το 2030.

Η νέα φιλοδοξία του φαρμακευτικού γίγαντα για πωλήσεις ύψους 80 δισ. δολαρίων συνεπάγεται σύνθετη ετήσια αύξηση 7% κάθε χρόνο και 16% ισχυρότερη ανάπτυξη από αυτή που αναμένουν οι αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Visible Alpha.

Το σχέδιο προβλέπει ότι η AstraZeneca θα ενισχύσει τα υφιστάμενα χαρτοφυλάκια ογκολογίας, βιοφαρμάκων και σπάνιων ασθενειών και θα λανσάρει 20 νέα φάρμακα που αναμένονται πριν από το τέλος της δεκαετίας, μετέδωσε το MarketWatch.

«Σχεδιάζουμε να λανσάρουμε 20 νέα φάρμακα μέχρι το 2030, πολλά από τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν έσοδα άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έτος αιχμής», δήλωσε ο Σοριό.

Η εταιρεία υποσχέθηκε επίσης να συνεχίσει να επενδύει σε «μετασχηματιστικές νέες τεχνολογίες» για να διασφαλίσει ότι θα διατηρήσει την αναπτυξιακή της πορεία και μετά το 2030.

«Το εύρος του χαρτοφυλακίου μας σε συνδυασμό με τις συνεχείς επενδύσεις στην καινοτομία υποστηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και μετά το τέλος της δεκαετίας», πρόσθεσε ο Σοριό.

Η νέα φιλοδοξία της AstraZeneca έρχεται μετά την επίτευξη του στόχου της για την επίτευξη ετήσιων εσόδων ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, αφού για πρώτη φορά είχε περιγράψει τον στόχο πωλήσεων το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: