Tο INVENT ICT για δεύτερη χρονιά στο 4YFN με πέντε ομάδες
- 12/03/2019, 13:52
- SHARE
Οι ελληνικές Startups στο κέντρο των τεχνολογικών εξελίξεων στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.
Με 5 ομάδες συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά το InventICT, το πρόγραμμα επώασης καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων, στο 4YFN (4 YEARS FROM NOW). Στη μεγαλύτερη εκδήλωση για startups, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη οι νεοφυείς εταιρείες Siba, Trimsignal, AccessLab, e-Kinesis και NOUS4HEALTH, ως μέλη της ελληνικής αποστολής, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και εμπειρίες.
Οι ομάδες του InventICT παρουσίασαν τις καινοτόμες λύσεις και προϊόντα τους στους 23.000 επισκέπτες, σε ειδικά διαμορφωμένα, booth ενώ, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές του διεθνούς οικοσυστήματος, ενισχύοντας έτσι τον εξωστρεφή χαρακτήρα του προγράμματος. Παράλληλα, αποκόμισαν γνώσεις για τις προκλήσεις και προοπτικές των δικτύων 5ης γενιάς που κυριάρχησαν στο Συνέδριο ενώ εμπνεύστηκαν από τις τεχνολογίες Artificial Intelligence (A.Ι.).
Τα επιχειρηματικά σχήματα, που υποστηρίζονται στον τρέχοντα κύκλο του προγράμματος, και που ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη, αφορούν σε:
- Siba: ανάπτυξη συστήματος σενσόρων χαμηλού κόστους για την αξιόπιστη και ολοκληρωμένη παρακολούθηση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος σε κτίρια, με χρήση ασύρματου δικτύου αισθητήρων και IoΤ.
- Trimsignal: εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης κατά 35-60%.
- AccessLab ICT Solutions: σχεδιασμός και εφαρμογή έξυπνων λύσεων για την προσβασιμότητα και την αστική κινητικότητα για άτομα με περιορισμένη κινητική ικανότητα.
- e-Kinesis: Σχεδιασμός ολοκληρωμένου συστήματος μετατροπής συμβατικών, αστικών λεωφορείων σε ηλεκτροκίνητα.
- NOUS4HEALTH: ανάπτυξη παιχνιδιού με στόχο την εκπαίδευση παιδιών που αντιμετωπίζουν την ασθένεια του διαβήτη τύπου 1 στην ορθή διαχείριση των διατροφικών τους συνηθειών.
Όπως ανέφεραν και οι επικεφαλής των ομάδων, η συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο διεθνές οικοσύστημα εκθετών, επισκεπτών και προμηθευτών τεχνολογίας αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία να επικοινωνήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να αναπτύξουν συνεργασίες, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και εμπειρίες με άλλες start-ups που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο. Επίσης, η ίδια η έκθεση αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις νέες επιχειρήσεις να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να διερευνήσουν την προοπτική εξέλιξής τους σε διεθνές επίπεδο.
Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, του Corallia, της HETiA και της ΕΕΚΤ, την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της ΓΓΕΤ καθώς και την υποστήριξη των ΣΕΠΕ, Corallia, ΕΕΚΤ, HETiA, ΕΒΕΑ, egg, INVENT, ΘΕΑ, Attica Reg. Fund, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας. Αποτελεί την μεγαλύτερη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα.