Το Ιράν απορρίπτει τα ευρωπαϊκά αιτήματα για συγκράτηση έναντι του Ισραήλ

Το Ιράν απορρίπτει τα ευρωπαϊκά αιτήματα για συγκράτηση έναντι του Ισραήλ
Iranians attend a funeral procession for late Hamas leader Ismail Haniyeh, in Tehran, the Capital of Iran on August 1, 2024. Hamas said its political leader was killed in an Israeli strike in Iran early on July 31, where he was attending the swearing-in of the new president. (Photo by Hossein Beris / Middle East Images / Middle East Images via AFP) Photo: AFP
Όπως υποστηρίζειη Τεχεράνη, «στερείται πολιτικής λογικής και έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν τόνισε την Τρίτη ότι η έκκληση για αποκλιμάκωση από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο «στερείται πολιτικής λογικής και έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα οι τρεις ευρωπαϊκές δυνάμεις κάλεσαν την Τεχεράνη και τους συμμάχους της να απέχουν από επιθέσεις κατά του Ισραήλ που θα κλιμάκωναν περαιτέρω τις εντάσεις και θα έθεταν σε κίνδυνο τις πιθανότητες κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν και οι σύμμαχοί του αναμένεται να απαντήσουν στρατιωτικά στο Ισραήλ μετά τη δολοφονία υψηλόβαθμων μελών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς στον Λίβανο και το Ιράν διαδοχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: