Το Ιράν μιλά για «αντίποινα» και «τιμωρία» του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Χανίγια

Το Ιράν μιλά για «αντίποινα» και «τιμωρία» του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Χανίγια
Iranians attend a funeral procession for late Hamas leader Ismail Haniyeh, in Tehran, the Capital of Iran on August 1, 2024. Hamas said its political leader was killed in an Israeli strike in Iran early on July 31, where he was attending the swearing-in of the new president. (Photo by Hossein Beris / Middle East Images / Middle East Images via AFP) Photo: AFP
Η Τεχεράνη πιστεύει ότι τα τιμωρητικά μέτρα κατά του Ισραήλ είναι απαραίτητα ως αποτρεπτικά.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τεχεράνη δεν επιθυμεί να κλιμακώσει τις περιφερειακές εντάσεις, ωστόσο επιμένει ότι το Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπίσει αντίποινα για να αποτρέψει περαιτέρω αστάθεια.

Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ιρανικού ΥΠΕΞ, η Τεχεράνη πιστεύει ότι τα τιμωρητικά μέτρα κατά του Ισραήλ είναι απαραίτητα ως αποτρεπτικά.

«Το Ιράν επιδιώκει να εδραιώσει τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τη δημιουργία αποτροπής κατά του τυχοδιωκτισμού του σιωνιστικού καθεστώτος», δήλωσε ο Νασέρ Κανανί, προσθέτοντας ότι η δράση της Τεχεράνης είναι αναπόφευκτη.

Ο ίδιος κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα απέτυχε στο καθήκον της να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα πρέπει να υποστηρίξει την «τιμωρία του επιτιθέμενου».

Ο ανώτατος διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί επανέλαβε τη Δευτέρα την απειλή της ελίτ ομάδας ότι το Ισραήλ «θα λάβει την τιμωρία εν ευθέτω χρόνω».

Η Τεχεράνη και ομάδες που πρόσκεινται στο Ιράν, όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ, έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για τη δολοφονία του Χανίγια στις 31 Ιουλίου.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: