Το Ισραήλ υποστηρίζει πως σκότωσε τον επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως σκότωσε τον επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα
Soldier with assault rifle and flag of Israel on military uniform. Collage. Photo: Shutterstock
Για τον Ραουχί Μουστάχα, σε μια επίθεση πριν από περίπου τρεις μήνες.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι σκότωσαν τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, Ραουχί Μουστάχα, σε μια επίθεση πριν από περίπου τρεις μήνες.

Ο Σαμέχ αλ-Σιράτζ, ο οποίος κατείχε το χαρτοφυλάκιο ασφαλείας του πολιτικού γραφείου της Χαμάς και ο Σαμί Ούντεχ, διοικητής του Γενικού Μηχανισμού Ασφαλείας της Χαμάς, σκοτώθηκαν επίσης στο χτύπημα, σύμφωνα με τις IDF.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της Χαμάς κρύβονταν σε ένα «οχυρωμένο και εξοπλισμένο υπόγειο συγκρότημα» στη βόρεια Γάζα όταν σκοτώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το συγκρότημα χρησίμευε ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς και επέτρεπε σε ανώτερους αξιωματούχους να παραμένουν μέσα σε αυτόν για μεγάλα χρονικά διαστήματα», υποστήριξαν οι IDF.

Εξάλλου, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε την Πέμπτη πως τουλάχιστον 41.788 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 96.794 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου του 2023.

Από αυτούς, 99 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 169 τραυματίστηκαν κατά την τελευταία 24ωρη περίοδο αναφοράς, πρόσθεσε το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: