Το Junk Kouture και ο Troy Armour βάζουν πλώρη για Ελλάδα
- 08/03/2024, 13:26
- SHARE
Ο Troy Armour είναι ένας ιδιαίτερα δυναμικός επιχειρηματίας που συνδυάζει το ψηφιακό επιχειρείν και την κυβερνοασφάλεια, που αποτελεί και το «core business» του, με μία σημαντική παγκόσμια πρωτοβουλία Impact Investing.
Το Junk Kouture, ένα νέο «παγκόσμιο παιχνίδι», όπως λέει ο ίδιος, που με αιχμή την δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων και ήδη χιλιάδες σχολεία ανά τον κόσμο, διδάσκει τις βασικές αρχές της κυκλικής οικονομίας, της βιωσιμότητας, της υγιούς επιχειρηματικότητας και των creative industries σε χιλιάδες νέους στον πλανήτη.
Πρόσφατα διεξήχθη ο Παγκόσμιος Τελικός του Junk Kouture στο Μονακό, με μεγάλη συμμετοχή, λάμψη και επιτυχία. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο κ. Armour, επισκέφθηκε την Ελλάδα και συναντήθηκε με σημαντικούς εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και της εγχώριας επιχειρηματικότητας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, μίλησε στην κάμερα του Fortune Greece, και είχε έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τον Partner του Fortune Greece και Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), Παύλο Ευθυμίου.
Αρχικά ο Troy Armour τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Αθήνα και εξήρε το οικοσύστημα που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Εν συνεχεία μίλησε για τα ερεθίσματα που είχε ως παιδί και συνέβαλαν στη δημιουργία του Junk Koutoure: «Μεγάλωσα στη Βόρεια Ιρλανδία στα 70’s και 80’s όταν η ζωή ήταν… sustainable, χωρίς ακόμα τότε να χρησιμοποιείται καν ο όρος. H κυκλική οικονομία ήταν τρόπος ζωής», τόνισε και πρόσθεσε: «Παράλληλα, στο σχολείο, η δημιουργικότητα περνούσε σε δεύτερη μοίρα και αν για παράδειγμα δεν είχε κάποιο παιδί κλίση στα αθλήματα (όπως εγώ), ή τις επιστήμες δυσκολευόταν κοινωνικά σε πολλούς τομείς. Έτσι, 13 χρόνια πριν, ως χόμπι, μιας και είχα ήδη δημιουργήσει επιτυχήμενες επιχειρήσεις, ξεκίνησα κάτι, στο οποίο η κεντρική ιδέα ήταν μια επένδυση ύψους 1.000 ευρώ να αποφέρει… εκατομμύρια. Ήταν μια πρόκληση για εμένα να δείξω στον κόσμο ότι δεν χρειάζεται πολλά χρήματα για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση».
Ο κ. Armour αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή και εξήγησε τι οφείλει να κάνει κάποιος που επιθυμεί να επιχειρήσει και δεν έχει το κεφάλαιο: «Να βγει από τη ζώνη ασφαλείας του και να καινοτομήσει», όπως είπε. Με 1.000 ευρώ, λοιπόν, κεφάλαιο και τα γραμματόσημα να κοστίζουν 1 ευρώ, είχε μόλις μία ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα σχολικά ιδρύματα προκειμένου να τα πείσει να συμμετάσχουν στο εγχείρημά του και η ανταπόκριση ήταν απροσδόκητα μεγάλη. Μάλιστα, τον πρώτο χρόνο είδε κέρδος της τάξης του 10%.
Ο επιχειρηματίας έπειτα υπογράμμισε ότι στο επιχειρείν το κρίσιμο είναι το να προσπαθήσεις, ακόμη και αν δεν έχεις τους πόρους και στη συνέχεια παρέθεσε νούμερα, που αποδεικνύουν την επιτυχία του project.
Τέλος, ο Troy Armour μίλησε για τους παγκόσμιους συνεργάτες του Junk Kouture, οι οποίοι είναι ηγέτες στους κλάδους τους, αλλά και για τη διόλου τυχαία παρουσία του ίδιου στην χώρα μας. «Οι άνθρωποι που συνάντησα εδώ είναι ανοιχτοί, ανταποκρίνονται στα δύο βασικά concepts, δημιουργικότητα και κυκλική οικονομία, που αποτελούν το μέλλον του επιχειρείν, οπότε γιατί όχι, να έρθει το project και στην Ελλάδα», σημείωσε.