Το μήνυμα της S&P στον Στάρμερ για την ανάπτυξη της Βρετανίας

Το μήνυμα της S&P στον Στάρμερ για την ανάπτυξη της Βρετανίας
A shopper holding a Union Jack themed umbrella walks in the streets of central London, on December 27, 2023. Boxing Day footfall from shoppers was up 4% across all UK retail, high streets enjoyed a nearly 10% increase in shoppers on last Boxing Day, while central London saw footfall up 10.6% compared with last year. (Photo by HENRY NICHOLLS / AFP) Photo: AFP
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η κυβέρνηση αναμένεται να τηρήσει τη δέσμευση για την ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών.

Μήνυμα στη νέα κυβέρνηση της Βρετανίας υπό τον Κιρ Στάρμερ και το κόμμα των Εργατικών έστειλε την Τρίτη η S&P, λίγες μέρες μετά από τις εθνικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε έκθεση τους, οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης σημειώνουν πως η ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη είναι το κλειδί για τη σταθεροποίηση του αυξανόμενου δημόσιου χρέους της Βρετανίας.

Η S&P υποστηρίζει πως με τον δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου να αναμένεται να φθάσει το 100% το επόμενο έτος, η κυβέρνηση αναμένεται να τηρήσει τη δέσμευση για την ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών ώστε να μειωθεί σιγά-σιγά ο δείκτης αυτός.

Υπενθυμίζεται πως η S&P βαθμολογεί επί του παρόντος το Ηνωμένο Βασίλειο με ΑΑ με «σταθερές» προοπτικές, δηλαδή μία βαθμίδα υψηλότερα από τους άλλους κύριους οίκους αξιολόγησης, Moody’s και Fitch.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: