Το… μυστήριο του φλιτζανιού: Ο διευθυντής στο Gigafactory της Tesla στη Γερμανία λέει ότι έχουν χαθεί 65.000 κούπες του καφέ

Το… μυστήριο του φλιτζανιού: Ο διευθυντής στο Gigafactory της Tesla στη Γερμανία λέει ότι έχουν χαθεί 65.000 κούπες του καφέ
epaselect epa10955397 US tech entrepreneur Elon Musk, owner of Tesla, SpaceX and X, gestures as he attends a conversation event with British Prime Minister Rishi Sunak (unseen) in central London, Britain, 02 November 2023. The conversation will be streamed on X (formerly Twitter) and follows the two-day AI Safety Summit that was held at Bletchley Park. EPA/TOLGA AKMEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Είμαι πραγματικά κουρασμένος να εγκρίνω παραγγελίες για να αγοράσω περισσότερες».

Του Marco Quiroz-Gutierrez

Εν μέσω των μυριάδων εργασιακών ζητημάτων και της δυσαρέσκειας των εργαζομένων στο Gigafactory της Tesla στη Γερμανία, ένα από τα πιο επίμαχα θέματα για τη διοίκηση ίσως και να είναι κάποιες χιλιάδες φλυτζάνια που λείπουν.

Σε μια συνάντηση του προσωπικού, όπου κυριάρχησαν ανησυχίες για την ασφάλεια και τις αμοιβές, ο διευθυντής του εργοστασίου της Tesla, Andre Thierig, προβληματίστηκε από τις δεκάδες χιλιάδες κούπες που, όπως είπε, εξαφανίστηκαν από το εργοστάσιο, σύμφωνα με το γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο DW.

«Έχουμε αγοράσει 65.000 κούπες του καφέ από τότε που ξεκινήσαμε την παραγωγή εδώ. 65.000! Στατιστικά μιλώντας, ο καθένας από εσάς έχει ήδη πέντε φλιτζάνια καφέ από το Ikea στο σπίτι», είπε ο Thierig στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Tesla, ανέφερε η DW.

Ο διευθυντής του εργοστασίου είπε ότι έχει βαρεθεί και δεσμεύτηκε να αφαιρέσει από την αίθουσα διαλειμμάτων του προσωπικού κούπες, φλιτζάνια και άλλα αντικείμενα εάν δεν σταματήσουν οι κλοπές. Η αναφορά αυτή έκανε τους εργαζομένους να γελάσουν και να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα για αυτό το φαινομενικά ασήμαντο ζήτημα κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνάντησης, αναφέρει η DW.

«Είμαι πραγματικά κουρασμένος να εγκρίνω παραγγελίες για να αγοράζουμε περισσότερα φλιτζάνια του καφέ», είπε ο Thierig.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση με τα κλεμμένα φλιτζάνια έρχεται σε μια συγκυρία που το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla στο Grünheide, νοτιοανατολικά του Βερολίνου, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που αφορούν τον χώρο εργασίας και την ασφάλεια. Τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί τόσο πολύ που ο Jannes Bojert, γραμματέας του συνδικάτου IG Metall που εκπροσωπεί πολλούς από τους εργάτες της Tesla, είπε ότι μια απεργία δεν έχει αποκλειστεί από την ατζέντα, αν και πρόκειται για «έσχατη λύση», ανέφερε η DW.

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις στα εγκαίνιά του, το Gigafactory άρχισε να λειτουργεί το 2022 και έκτοτε αντιμετώπισε πολλούς πονοκεφάλους.

Ο χώρος μαστίζεται από ζητήματα ασφάλειας, με το γερμανικό περιοδικό Stern να αναφέρει πέρυσι ότι το εργοστάσιο της Tesla είχε πολλά περισσότερα αναφερόμενα προβλήματα ασφάλειας από τον μέσο όρο και τρεις φορές περισσότερα θέματα ασφαλείας από ένα παρόμοιο γερμανικό εργοστάσιο της Audi. Η Tesla απέρριψε τους ισχυρισμούς που έγιναν από τα μέσα ενημέρωσης και το σωματείο IG Metall ότι οι διατάξεις ασφαλείας του ήταν ανεπαρκείς, ανέφερε το Reuters.

Αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, αποκάλυψε τα σχέδιά του να περικόψει το 10% των εργαζομένων παγκοσμίως, οι περίπου 12.000 εργαζόμενοι στο γερμανικό Gigafactory ανησυχούν τώρα και για την ασφάλεια της εργασίας τους.

Το Gigafactory έχει επίσης επικριθεί από περιβαλλοντολόγους για την κοπή δέντρων για τη δημιουργία και την επέκταση του εργοστασίου, καθώς και για την επίδρασή του στους τοπικούς υδάτινους πόρους. Εμπρηστές τον Μάρτιο άφησαν το εργοστάσιο της Tesla – και 60.000 κατοίκους – χωρίς ρεύμα αφότου έβαλαν φωτιά σε πυλώνα υψηλής τάσης κοντά στο εργοστάσιο.

Η επίθεση στο εργοστάσιο προκάλεσε την επίσκεψη του ίδιου του Musk. Είναι αμφίβολο κατά πόσο τα χιλιάδες φλιτζάνια που λείπουν θα προκαλέσουν μια παρόμοια αντίδραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

Πηγή: fortune.com