Το νέο άρωμα της Dolce & Gabbana κάνει 99 ευρώ και είναι … για σκύλους

Το νέο άρωμα της Dolce & Gabbana κάνει 99 ευρώ και είναι … για σκύλους
The new collection of bottles of perfume is seen as Louis Vuitton launches seven fragrances created by perfumer Jacques Cavallier, in Paris, France September 2, 2016. REUTERS/Christian Hartmann - RTX2NV36
H Dolce & Gabbana γίνεται η πρώτη εταιρεία ειδών πολυτελείας που κυκλοφόρησε ένα άρωμα για σκύλους

Η ιταλική εταιρεία πολυτελείας Dolce & Gabbana, δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν είναι και η τελευταία εταιρεία luxury προϊόντων που στρέφει το ενδιαφέρον της στα κατοικίδια

Έχει προηγηθεί το 2007 το άρωμα για σκύλους Sexy Beast που είχε κυκλοφορήσει το λονδρέζικο πολυκατάστημα Harrods. Το Happy Hounds, τον Φεβρουάριο του 2022, της Ελισάβετ Β’ ενώ η Kiehl’s, που ανήκει στη L’Oréal, πουλάει ένα σπρέι για το τρίχωμα προς 18 λίρες.

Όμως η Dolce & Gabbana γίνεται η πρώτη εταιρεία ειδών πολυτελείας που κυκλοφόρησε ένα άρωμα για σκύλους. Το Fefé, που φέρει το όνομά από το κατοικίδιο του συνιδρυτή της, και πωλείται προς με 99 ευρώ αναπτύχθηκε από την αρχι-αρωματοποιό Emilie Coppermann, που έχει δημιουργήσει αρώματα για μερικούς από τους μεγαλύτερους οίκους σχεδιαστών, όπως οι Givenchy, Chopard και Karl Lagerfeld.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέβαια δεν είναι όλοι χαρούμενοι με το νέο αυτό προϊόν και ούτε γνωρίζουμε ποια είναι η άποψη των τετράποδων φίλων μας. Παραδείγματος χάριν η RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) μια φιλανθρωπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Αγγλία και την Ουαλία και προωθεί την καλή διαβίωση των ζώων, προειδοποίησε να μην πειράξουμε την αίσθηση της όσφρησης των σκύλων δίνοντάς τους το δικό τους άρωμα, προειδοποιώντας ότι η μυρωδιά μπορεί να τους φανεί δυσάρεστη – και να εμποδίσει την ικανότητά τους να συνδεθούν με το περιβάλλον τους.

Η ανώτερη επιστημονική υπεύθυνη της RSPCA Alice Potter δήλωσε: «Μερικές φορές οι σκύλοι μπορεί να ανθρωποποιηθούν και τα όρια μπορεί να θολώσουν μεταξύ του τι αρέσει στους σκύλους και του τι εμείς, ως άνθρωποι, νομίζουμε ότι θα τους αρέσει». Η Potter πρόσθεσε: «Οι σκύλοι βασίζονται στην αίσθηση της όσφρησης για να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους, καθώς και με τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα μέσα σε αυτό. Ως εκ τούτου, συμβουλεύουμε να αποφεύγονται προϊόντα με έντονο άρωμα, όπως αρώματα ή σπρέι, ειδικά επειδή ορισμένες μυρωδιές μπορεί να είναι πραγματικά δυσάρεστες για τους σκύλους».

Όμως η βιομηχανία για τα κατοικίδια είναι μεγάλη και προβλέπεται να αυξηθεί με ακόμη πιο θεαματικούς ρυθμούς. Μέχρι το 2030, η παγκόσμια βιομηχανία κατοικίδιων ζώων – που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κτηνιατρική περίθαλψη, τις τροφές για κατοικίδια και τα φαρμακευτικά προϊόντα – αναμένεται να εκτιναχθεί στα 500 δισ. δολάρια από τα 320 δισ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg Intelligence του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτι που ασπάζεται και η Morgan Stanley Research η οποία εκτιμά πως η αύξηση των δαπανών στον κλάδο των κατοικίδιων ζώων θα μπορούσε να φθάσει το 7% ετησίως έως το 2030, μετά από την κάτω του μέσου όρου αύξηση του 2,5% που προβλέπεται για το 2024 και του 3,9% για το 2025. «Αυτό είναι ένα στίγμα κάτω από την προηγούμενη έρευνα της Morgan Stanley για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων το 2022, αλλά εξακολουθεί να ξεπερνά σχεδόν όλες τις υποκατηγορίες του λιανικού εμπορίου και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά απόδοσης οποιουδήποτε τομέα λιανικού εμπορίου», λέει ο Gutman.

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας, οι ετήσιες δαπάνες των νοικοκυριών για τα κατοικίδια ζώα προβλέπεται να φτάσουν τα 1.445 δολάρια ανά ζώο μέχρι το 2026 και τα 1.733 δολάρια μέχρι το 2030. Αυτό μεταφράζεται σε 113% αύξηση των συνολικών δαπανών του κλάδου σε 261 δις. δολ. έως το 2030, έναντι 122 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: