Το όνομα του Εσκομπάρ δεν καταχωρείται ως εμπορικό σήμα της ΕΕ – Το δικαστικό «άκυρο» στον αδερφό του

Το όνομα του Εσκομπάρ δεν καταχωρείται ως εμπορικό σήμα της ΕΕ – Το δικαστικό «άκυρο» στον αδερφό του
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία του πωλεί επί του παρόντος ένα κρυπτονόμισμα που ονομάζεται Escobar Cash.

Το όνομα του γνωστού Κολομβιανού βαρόνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ δεν μπορεί να καταχωριστεί ως εμπορικό σήμα της ΕΕ, αποφάνθηκε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού ο αδελφός του προσπάθησε να εγείρει αγωγή.

Το δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) που απέρριψε αίτηση καταχώρισης σήματος από την Escobar Inc. το 2022.

«Το EUIPO ορθώς διαπίστωσε ότι τα πρόσωπα αυτά θα συνδέσουν το όνομα του Πάμπλο Εσκομπάρ με τη διακίνηση ναρκωτικών και τη ναρκο-τρομοκρατία και με τα εγκλήματα και τα δεινά που προκύπτουν από αυτά, παρά με τις πιθανές καλές πράξεις του υπέρ των φτωχών στην Κολομβία», ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Η Escobar Inc. ιδρύθηκε στο Πουέρτο Ρίκο από τον αδελφό του Εσκομπάρ, Ρομπέρτο ντε Χεσούς Εσκομπάρ Γκαβίρια, ο οποίος πέρασε 12 χρόνια στη φυλακή για το ρόλο του στην εγκληματική οργάνωση του αδελφού του.

Ο Γκαβίρια δήλωσε το 2020 ότι η εταιρεία του θα λανσάρει ένα αναδιπλούμενο smartphone με την ονομασία Escobar Fold 1. Η εταιρεία πωλεί επί του παρόντος ένα κρυπτονόμισμα που ονομάζεται Escobar Cash, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ ηγήθηκε μιας από τις ισχυρότερες εγκληματικές οργανώσεις στον κόσμο, του καρτέλ του Μεντεγίν. Η περιουσία του, η οποία αποκτήθηκε από τη διακίνηση κοκαΐνης, εκτιμήθηκε από το Forbes το 1987 ότι έφθανε πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και ορισμένοι λογαριασμοί την ανεβάζουν πολύ υψηλότερα.

Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια που σχετίζονται με το καρτέλ κατά τη διάρκεια και μετά το θάνατό του το 1993, όταν πυροβολήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com