Το sell-off των αγορών και στα κρυπτονομίσματα – Χάθηκαν 270 δισ. δολάρια σε 24 ώρες

Το sell-off των αγορών και στα κρυπτονομίσματα – Χάθηκαν 270 δισ. δολάρια σε 24 ώρες
Cryptocurrency digital currency exchange, illustration (Photo by RICHARD JONES/SCIENCE PHOTO LIBR / RJX / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Το bitcoin έπεφτε 12% στα 52.119 δολάρια και το ethereum υποχωρούσε 16,7% στα 2.289 δολάρια.

Η μεγάλη ανησυχία που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις διεθνείς αγορές -εν μέσω του κινδύνου ευρύτερης στρατιωτικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή- χτύπησε και τα κρυπτονομίσματα.

Λίγο μετά τις 09:00 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), το bitcoin έπεφτε 12% στα 52.119 δολάρια και το ethereum υποχωρούσε 16,7% στα 2.289 δολάρια.

Η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων βυθίστηκε κατά περίπου 270 δισεκατομμύρια δολάρια την Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

Η «κατηφόρα» των cryptos θα γίνει αισθητή από μια ευρύτερη βάση επενδυτών, αφού η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) ενέκρινε φέτος νέα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) spot για το bitcoin και το ether. Τα ETF είδαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια να εισρέουν στα νομίσματα.

Την Παρασκευή, το CNBC ανέφερε ότι η Morgan Stanley θα επιτρέψει σύντομα στους 15.000 χρηματοοικονομικούς συμβούλους της να προωθήσουν ETF bitcoin στους πελάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: