Το smartphone που μπορεί να «ζήσει» για 15 μέρες χωρίς φόρτιση

Το smartphone που μπορεί να «ζήσει» για 15 μέρες χωρίς φόρτιση

Κινεζική εταιρεία δηλώνει ότι κατάφερε να φέρει επανάσταση στο χώρο των έξυπνων κινητών.

Ένα νέο έξυπνο κινητό μόλις βγήκε στην αγορά, και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του μπορεί να αντέξει χωρίς φόρτιση από 10 έως 15 μέρες.

Πρόκειται για το κινεζικό Κ10000 με μπαταρία 10.000mAh, η οποία είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη απ’ότι στο Samsung Galaxy S6 και έξι φορές ισχυρότερη από τη μπαταρία του iPhone 6.

Σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία κατασκευής τεχνολογικών προϊόντων, Oukitel, για να φορτιστεί πλήρως αυτή η μπαταρία χρειάζονται 3,5 ώρες.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές εφαρμογών για κινητά έχουν ήδη κάνει πολλές προσπάθειες να μειώσουν τις απαιτήσεις για περισσότερη ενέργεια, όμως δεν έχει γίνει το ίδιο και από πλευράς των δημιουργών μπαταριών για smartphones. Η Oukitel λέει ότι κατάφερε να κάνει πράξη και τα δύο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Κ10000 έχει τη δυνατότητα να μπαίνει σε «σούπερ αναμονή» και «κατάσταση έξυπνης διαχείρισης ενέργειας» γι’ αυτό και το κινητό της περιέχει «τη μπαταρία με τη μεγαλύτερη αντοχή στον κόσμο».

Μάλιστα, το ίδιο το κινητό μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως φορτιστής για άλλες συσκευές!

Η συσκευή πωλείται ήδη για 240 δολάρια και η αποστολή της θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Όσον αφορά το πόσο τελικά μπορεί να κρατήσει η μπαταρία χωρίς φόρτιση, η εταιρεία επισημαίνει ότι με «κανονική χρήση» φτάνει τις δύο εβδομάδες.