Το Ταξίδι μίας startup στον Κύκλο Επιτάχυνσης

Το Ταξίδι μίας startup στον Κύκλο Επιτάχυνσης
Εάν επιθυμείτε να μπείτε κι εσείς στην κοινότητα του CapsuleT, μη χάσετε την ευκαιρία να δηλώσετε συμμετοχή στον 7ο κύκλο επιτάχυνσης.

Ο CapsuleT είναι εδώ για να εκτοξεύσει την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων τουρισμού μέσα από ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης διαρθρωμένο με τρόπο που να προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σε κάθε φάση της επιχειρηματικής πορείας. Ας δούμε το ταξίδι των ομάδων που θα συμμετάσχουν στον 7ο Κύκλο Επιτάχυνσης!

Το Timeline και τα στάδια του Προγράμματος:

Το Πρόγραμμα του Κύκλου Επιτάχυνσης του CapsuleT εστιάζει από νωρίς στην εις βάθος αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης κάθε startup, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών πλάνων, των στόχων σχετικά με την αγορά και των αναγκών ανάπτυξης. Έτσι, παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη στην κάθε ομάδα ώστε η πορεία για την εξέλιξή τους να είναι μονόδρομος.

Με τα εργαστήρια και τα σεμινάρια, που καλύπτουν θέματα όπως η στρατηγική ανάπτυξης, το μάρκετινγκ, οι πωλήσεις, η χρηματοδότηση, η καινοτομία και η τεχνολογία, οι startups έχουν την ευκαιρία να λάβουν πολύτιμες γνώσεις και απαραίτητες δεξιότητες για την ανάπτυξή τους.

Ακόμα, τα mentoring sessions αποτελούν βασικό πυλώνα στη διαδικασία ανέλιξης των startups και ο CapsuleT συνδέει τις ομάδες με έμπειρους μέντορες που προσφέρουν εξατομικευμένη καθοδήγηση, βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων, στην ανάπτυξη στρατηγικών και στην αναγνώριση ευκαιριών.

Επόμενο βήμα ύψιστης σημασίας: Product Development. Οι ομάδες αρχίζουν να εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους, με τη συμβολή των μεντόρων και των ειδικών του Προγράμματος που τους παρέχουν ανατροφοδότηση και συμβουλές για την καινοτομία και την πορεία τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Κύκλο Επιτάχυνσης, τα Networking Events που διοργανώνει ο CapsuleT, προσφέρουν στις startups ευκαιρίες να συναντήσουν επενδυτές, επιχειρηματίες και επαγγελματίες του κλάδου, διευρύνοντας το δίκτυό τους και αναπτύσσοντας σημαντικές συνεργασίες, καθώς και να επικυρώσουν τις ιδέες τους στην αγορά. Με αυτόν τον τρόπο, συλλέγουν ανατροφοδότηση από πιθανούς πελάτες και προσαρμόζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς. Επιπλέον, το Πρόγραμμα οργανώνει συναντήσεις με επενδυτές, δίνοντας στις startups στέρεα πατήματα να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους και να διεκδικήσουν χρηματοδότηση.

Παράλληλα, ένα εντατικό 4ημερο εργαστήριο εστιασμένο στο «pitching» πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του προγράμματος, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες λαμβάνουν εκπαίδευση για την παρουσίαση των επιχειρηματικών τους ιδεών τόσο σε δυνητικούς πελάτες όσο και σε επενδυτές, μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν πειστικά pitch decks για να παρουσιάζουν τις ιδέες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακόμα, ενθαρρύνονται να αναπτύξουν στρατηγικές συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενισχύοντας την παρουσία τους στην αγορά και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες.

Ο Κύκλος Επιτάχυνσης κορυφώνεται με ένα Demo Day και το διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος, μια εκδήλωση όπου οι startups παρουσιάζουν τα επιτεύγματά τους σε επενδυτές, επαγγελματίες του κλάδου και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, το οποίο αποτελεί μια κρίσιμη ευκαιρία για να επιδείξουν την πρόοδό τους και να προσελκύσουν υποστήριξη, καθώς επίσης να διακριθούν οι 3 καλύτεροι συμμετέχοντες και να λάβουν χρηματικά έπαθλα.

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, οι startups συνεχίζουν να λαμβάνουν υποστήριξη και καθοδήγηση από το δίκτυο του CapsuleT. Αυτή η υποστήριξη περιλαμβάνει πρόσβαση σε πόρους, συμβουλές και ευκαιρίες δικτύωσης, συμμετοχή σε ειδικές εκδηλώσεις με τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων ανά την Ελλάδα, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις όπως WTM London και ITB Berlin, βοηθώντας έτσι τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους.

Το ταξίδι των ομάδων προς την πρώτη τους επένδυση:

Campsaround

«Από τη συμμετοχή μας στον CapsuleT, έχουμε αυξήσει κατά 20 φορές τα συνεργαζόμενα με την Campsaround καταλύματα, φτάνοντας τα 2.000 στην πλατφόρμα, ενώ οι χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα έχουν αυξηθεί κατά 6 φορές, λαμβάνοντας πάνω από 3.000 αιτήματα κρατήσεων και 4.000 διανυκτερεύσεις ολοκληρωμένες αποκλειστικά online μέσα από την πλατφόρμα μας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, είχαμε συνολικά 9 νέες συνεργασίες, από ομάδες του CapsuleT και με άλλους εξωτερικούς συνεργάτες, ενώ σήμερα, έχοντας ολοκληρώσει το affiliate πρόγραμμά μας, έχουμε πλέον καθημερινά νέες εγγραφές από ενδιαφερόμενους που θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας και να προωθήσουν την πλατφόρμα του Campsaround.

Χρηματοδότηση λάβαμε μετά τη συμμετοχή στο πρόγραμμα από 11 Αγγέλους επενδυτές αξίας 160.000€ ─ επενδυτές οι οποίοι προήλθαν κατά κύριο λόγο μέσα από τη συμμετοχή μας στον CapsuleT, είτε δηλαδή μέσα από μέντορες, κριτές και συμβούλους είτε μέσα από το γενικότερο δίκτυο του προγράμματος. Επιπλέον, μέσα από την συμμετοχή μας σε εκθέσεις, έχουμε προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών από όλη την Ευρώπη. Μέσα απ’ όλες τις ενέργειες που έχουμε κάνει, έχουμε μιλήσει συνολικά με πάνω από 100 ενδιαφερόμενους επενδυτές. Επιπλέον, μετά το τέλος του προγράμματος, είχαμε 6 φορές περισσότερα έσοδα (το 2023)».

Orbito Travel

«Το Orbito Travel αποτελεί την πρώτη διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα που απευθύνεται αποκλειστικά σε ταξιδιώτες με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, κάνοντας χρήση αναπηρικού αμαξιδίου ή άλλου κινητικού βοηθήματος. Ο σκοπός του orbito travel είναι η εκδημοκράτιση του προσβάσιμου τουρισμού, καταργώντας τους υφιστάμενος περιορισμούς και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην συμπερίληψη και την ισότητα.

Η συμμετοχή μας στον 5ο κύκλο του CapsuleT Accelerator επιτάχυνε ουσιαστικά τον ρυθμό ανάπτυξης νέων προσβάσιμων προορισμών, μέσω της ενεργούς δικτύωσης και της συμμετοχής σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις και εκδηλώσεις. Στη μέχρι τώρα πορεία μας, καταγράφονται περισσότερες από 500 συνεργασίες με ελληνικούς και διεθνείς παρόχους τουριστικών υπηρεσιών, προωθώντας τον προσβάσιμο τουρισμό με αξιοπιστία και υπευθυνότητα.

Το Orbito Travel, εκτός από τα χρηματικά έπαθλα που έχει λάβει τόσο από Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς όσο και ελληνικούς, συμπεριλαμβάνοντας και του CapsuleT Accelerator, ολοκλήρωσε, εντός του πρώτου τριμήνου του 2024, την άντληση του πρώτου γύρου χρηματοδότησης του ποσού των €125.000 από family office της κοινότητας της Investing for Purpose και δύο Επιχειρηματικών Αγγέλων της HeBAN».

Tourmie

«Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της πελατειακής μας βάσης. Συγκεκριμένα, από την αρχική μας θέση με λίγους πελάτες, καταφέραμε να ξεπεράσουμε πλέον τους 150 πελάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα μηνιαία μας έσοδα τετραπλασιάστηκαν μετά τη λήξη του προγράμματος, ενώ έχουμε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης μήνα με το μήνα. Αυτή η αύξηση αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του προγράμματος και την ικανότητά μας να προσελκύουμε και να διατηρούμε πελάτες σε διεθνές επίπεδο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια και λίγο μετά το πρόγραμμα επιτάχυνσης, υπέγραψαν οι πρώτοι πελάτες μας το 2022 και συμμετείχαμε σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις όπως η ITB Berlin και η WTM London, που οδήγησαν στις πρώτες 10 νέες συνεργασίες και συμφωνίες, οι οποίες ήταν εξαιρετικά σημαντικές για το μέγεθος που βρισκόμασταν.

Μετά τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα επιτάχυνσης, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε pre-seed χρηματοδότηση το 2023 μέσω του HEBAN (Hellenic Business Angels Network) ύψους 140.000 ευρώ. Οι σημαντικότεροι επενδυτές που συμμετείχαν σε αυτή τη χρηματοδότηση προήλθαν από το δίκτυο και το οικοσύστημα του CapsuleT, υπογραμμίζοντας την αξία της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα».

Εάν επιθυμείτε να μπείτε κι εσείς στην κοινότητα του CapsuleT, μη χάσετε την ευκαιρία να δηλώσετε συμμετοχή στον 7ο κύκλο επιτάχυνσης! Η περίοδος αιτήσεων ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024.

Μάθετε τα κριτήρια συμμετοχής, τα χρηματικά έπαθλα που μπορείτε να διεκδικήσετε και τη δομή του προγράμματος αναλυτικά εδώ: https://www.capsuletaccelerator.gr/el/accelerator/

Κάντε την αίτηση σας εύκολα εδώ: https://www.eventora.com/en/Events/CapsuleTApplicationForm7thCycle