Το τέλος του πλάνου της Verizon να μετατρέψει AOL και Yahoo σε ανταγωνιστές των Google και Facebook
- 05/05/2021, 20:08
- SHARE
Τη Δευτέρα, η Verizon επιβεβαίωσε παλαιότερα δημοσιεύματα ότι θα πουλήσει τον όμιλο των μέσων ενημέρωσης – ο οποίος περιλαμβάνει τη Yahoo και την AOL – στο μεγαθήριο των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Apollo Global Management για περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Verizon θα διατηρήσει μερίδιο 10% στην επιχείρηση (αποτιμώντας τη συγκεκριμένη μονάδα σε περίπου 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά).
Η αποτίμηση αποτελεί μια σημαντική μείωση από το ποσό που πλήρωσε η Verizon για τις δύο εταιρείες πριν από λίγα χρόνια, όταν και οι δύο βρίσκονταν ήδη στη δύση της φήμης τους στο Διαδίκτυο. Η Verizon απέκτησε την AOL το 2015 για περίπου 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια και τη Yahoo το 2017 για περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Είναι το τέλος μιας εποχής για τη Verizon, η οποία κάποτε προσπάθησε να φτάσει πέρα από τον πυρήνα των τηλεπικοινωνιών, στις διαδικτυακές διαφημίσεις. Αλλά αγωνίστηκε εναντίον του Facebook και της Google και ξεφορτώθηκε στοιχεία ενεργητικού όπως η HuffPost που πουλήθηκε στην Buzzfeed το 2020 και το Tumblr που πουλήθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του WordPress, Automattic το 2019.
Εσωτερικά, υπό τον Hans Vestberg, που έγινε διευθύνων σύμβουλος της Verizon το 2018, η προσοχή στράφηκε στο 5G.
Μένει να δούμε πώς θα διαχειριστεί η Apollo τις δραστηριότητες των μέσων μαζικής ενημέρωσης – σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων δεν είναι καινούργια στον χώρο των μέσων. Υπέγραψε συμφωνία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Cox Media το 2019 και βοήθησε επίσης στη χρηματοδότηση της εξαγοράς της εκδοτικής εταιρείας Gannett τον ίδιο χρόνο.
Παρόλο που η δραστηριότητα των διαδικτυακών διαφημίσεων δεν ήταν κατάλληλη για τη Verizon, απέφερε σημαντικές πωλήσεις. Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, το τμήμα των μέσων ενημέρωσης – το οποίο περιλαμβάνει επίσης εταιρείες όπως η TechCrunch, η Yahoo Sports και η Engadget – αύξησε τις πωλήσεις κατά 10% στα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.