Το Temu «έσπρωξε» τα έσοδα της κινεζικής PDD στα 12 δισ. δολάρια για την αρχή του 2024

Το Temu «έσπρωξε» τα έσοδα της κινεζικής PDD στα 12 δισ. δολάρια για την αρχή του 2024
Temu is allowing Americans to ''shop like a billionaire'' in Suqian, Jiangsu Province, China, on February 17, 2024. (Photo Illustration by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Το Tem πωλεί μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, πολλά από τα οποία κατασκευάζονται στην Κίνα, σε χαμηλές τιμές.

Σημαντική στήριξη από τις επιδόσεις του Temu, του online marketplace της, εμφάνισε για το πρώτο τρίμηνο του 2024 η κινεζική PDD Holdings, με έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς προσέλκυσε πελάτες που προτιμούν προϊόντα με χαμηλότερες τιμές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η PDD την Τετάρτη, τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 86,81 δισ. γουαν (11,99 δισ. δολάρια) το πρώτο τρίμηνο, έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της LSEG για 75,66 δισ. γουαν.

Τα καθαρά κέρδη της PDD αυξήθηκαν στα 28 δισ. γουαν από 8,1 δισ. γουαν πριν από ένα χρόνο.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι καταναλωτές στην Κίνα έχουν προτιμήσει λιγότερο ακριβές πλατφόρμες αγορών όπως η Pinduoduo και η Douyin της Bytedance, σε μια εποχή που η παρατεταμένη ύφεση του τομέα των ακινήτων και η αύξηση του τοπικού χρέους επιβάρυναν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Το Temu, η αδελφή εφαρμογή της Pinduoduo, πωλεί μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, πολλά από τα οποία κατασκευάζονται στην Κίνα, σε χαμηλές τιμές. Από την έναρξη λειτουργίας της τον Σεπτέμβριο του 2022, η δημοτικότητά της έχει αυξηθεί, όπως και ο ανταγωνισμός με τις κατεστημένες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Shein και η Amazon στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες αγορές.

Οι ανταγωνιστές Alibaba και JD.com ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς και δήλωσαν ότι αναμένουν ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών θα αυξηθεί φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com