Το «τρίποντο» του Μασούτη σε Κέρκυρα και Λευκάδα

Το «τρίποντο» του Μασούτη σε Κέρκυρα και Λευκάδα
Συνολικά για την τρέχουσα οικονομική χρήση η αλυσίδα σχεδιάζει επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ.

Δύο χρόνια μετά το deal με τον ΣΥΝΚΑ, μέσω του οποίου απέκτησε πρόσβαση σε αγορές που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε καθόλου ή είχε περιορισμένη παρουσία η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Μασούτης πραγματοποιεί το επόμενο βήμα ανάπτυξής του.

Μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα εγκαινίασε το ανακαινισμένο κατάστημα του στην Κέρκυρα, όπου έχει παρουσία με δίκτυο 18 σημείων στο νησί που προήλθαν από τη συμφωνία με την εταιρεία ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε. και τη μεταβίβαση των καταστημάτων της Κέρκυρας των εταιρειών «Γαλαξίας Α.Ε.» και «Μαρκάτο Α.Ε.».

Σήμερα ο τζίρος των 18 καταστημάτων αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ ή περίπου το 4% του συνολικού τζίρου της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας. Το ανακαινισμένο κατάστημα που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο βρίσκεται στο 1ο χλμ. της Εθνικής Οδού Λευκίμμης Κέρκυρας, είναι 1.600 τ.μ. μαζί με τον αποθηκευτικό χώρο και απασχολεί 30 εργαζόμενους. Συνολικά στην Κέρκυρα η αλυσίδα απασχολεί 314 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 230 είναι γυναίκες και 84 άντρες.

Η ανάπτυξη της Μασούτης στην Κέρκυρα περιλαμβάνει τη δημιουργία και λειτουργία εντός του 2025 cash & carry του πρώτου στην Κέρκυρα. Παράλληλα βάζει «πόδι» και στην Λευκάδα. Πρόσφατα απέκτησε έναντι 1,7 εκατ. ευρώ δύο οικόπεδα στο νησί. Το δε κατάστημα θα λειτουργήσει μέσα στο 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνολικά για την τρέχουσα οικονομική χρήση η αλυσίδα σχεδιάζει επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν σε ανακαινίσεις και δημιουργία νέων καταστημάτων. Το πλάνο της οργανικής ανάπτυξης της Δ. Μασούτης για το 2024 περιλαμβάνει νέα καταστήματα στην Αττική στις περιοχές: Τρεις Γέφυρες, Νέα Σμύρνη και Χαλκίδα.

Επίσης εντός του έτους, θα πραγματοποιηθεί ανακαίνιση 15 καταστημάτων, από τα οποία 12 στην Περιφέρεια και 3 στην Αθήνα.

Από τις αρχές του χρόνου έχουν ανακαινιστεί 5 καταστήματα: ένα στην Σαντορίνη, 2 στην Κέρκυρα, ένα στην Μήλο και ένα στα Τρίκαλα.

Η αλυσίδα που ιδρύθηκε το 1976, παρουσίασε για το 2023 ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 16% και κύκλο εργασιών που ξεπέρασε το φράγμα του 1 δισ. ευρώ. Το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς οι πωλήσεις της κατέγραψαν αύξηση 7,5% ενώ το μερίδιο της αγγίζει πλέον το 10%. Για το σύνολο της χρήσης η διοίκηση της αναμένει ότι θα είναι οριακά θετική, τη στιγμή που η αγορά αναμένεται να καταγράψει αρνητικό πρόσημο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: