Το WeTeachMe της Δήμητρας Μαρκογιαννάκη διαπρέπει στην Αυστραλία
- 16/08/2017, 17:17
- SHARE
Η πλατφόρμα κατάφερε να νικήσει στην κατηγορία για το ποιο «καινοτόμο προϊόν» στα επιχειρηματικά βραβεία της Αυστραλίας.
Η πλατφόρμα WeTeachMe ανακοίνωσε ότι επιλέχθηκε ως η νικήτρια στα επιχειρηματικά βραβεία της Αυστραλίας για το 2017 στην κατηγορία «καινοτομία προϊόντος».
Ο ιστότοπος WeTeachMe καλύπτει μια μεγάλη γκάμα από αντικείμενα-μαθήματα, όπως συγγραφή, φωτογραφία, ανάπτυξη λογισμικού και μουσική. Η εταιρεία παρέχει επίσης και ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα γραμματειακής υποστήριξης στις επιχειρήσεις που προσφέρουν τα μαθήματα στους ενδιαφερόμενους.
Ιδρύτρια της startup, που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην Αυστραλία, είναι η Δήμητρα Μαρκογιαννάκη, η οποία έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών στην Αυστραλία, σύμφωνα με το Shoestring.com.au.
Στόχος της εφαρμογής είναι να εκδημοκρατίσει την εκπαίδευση και να επιτρέψει σε άτομα που έχουν γνώση κάποιου αντικειμένου να μπορούν να το μεταδώσουν σε άλλους. Σήμερα, έχοντας περάσει πλέον πέντε χρόνια από την ίδρυσή της, η επιχείρηση έχει 15 υπαλλήλους, πάνω από 30.000 μαθήματα στην Αυστραλία και είναι το μεγαλύτερο online σχολείο στην Αυστραλία, όπως δηλώνει η ιδρύτρια της.
Τις επόμενες εβδομάδες, η πλατφόρμα αναμένεται να εισάγει νέες υπηρεσίες, όπως έναν νέο ιστότοπο που θα δίνει τη δυνατότητα γρήγορης ανεύρεσης των καλύτερων και πιο δημοφιλών μαθημάτων. Επίσης μια πλατφόρμα για βιβλία, μετά από πέντε χρόνια εργασίας και έρευνας.
Διαβάστε σχετικά: Με το βλέμμα στο μέλλον: Ελληνίδες που διαπρέπουν στο εξωτερικό
Πώς ξεκίνησε όμως το weteachme.com; Από μια παρέα που γνωρίστηκε τυχαία και αύξησε τα μέλη της, μέσω Startup Weekends δήλωσε η Ντέμη σε μια παλιά συνέντευξή της.
«Έτσι δεν πάει συνήθως; Τυχαία δεν γεννιούνται οι μεγάλες ιδέες;». Και ποιος είχε την ιδέα; Ο Μάρτιν (ή Μάρτης όπως τον αποκαλεί η Ντέμη που διακατέχεται από το σύνδρομο «ελληνοποίησης» ονομάτων). «Ήθελε να αλλάξει λάδια στο αυτοκίνητό του και σκέφτηκε: Γιατί να μην πλήρωνα κάποιον να μου δείξει πώς να το κάνω από το να τρέχω συνέχεια σε συνεργεία;».
Η βασική ομάδα ξεκίνησε με τέσσερα μέλη και σήμερα αποτελείται από 15. «Στην αρχή βγάλαμε την εφαρμογή σχεδόν για πλάκα και ενώ την είχαμε παρατήσει για αρκετό καιρό, μετά δεν ξέρω πώς, επανήλθαμε δυναμικά. Παράτησα τη δημοσιογραφία που ήταν η πρώτη μου δουλειά και αφοσιώθηκα στο weteachme.com. Μου άρεσε περισσότερο να δουλεύω με άτομα στην ηλικία μου. Όταν λανσάραμε την εφαρμογή σε 48 ώρες το 2011, δεν είχε καμία σχέση με την σημερινή. Το μοναδικό στοιχείο που παραμένει ίδιο είναι ότι αφορά στην εκπαίδευση. Στη σημερινή του μορφή, λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο».
Tο weteachme.com κρατά μηνιαίες προμήθειες από τους διδάσκοντες που κυμαίνονται από 99 (68.57 ευρώ) έως 500 δολάρια (346.29 ευρώ), ενώ δεν παίζει ρόλο ο αριθμός των συμμετοχών.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ