Τουλάχιστον 18 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 18 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Νιγηρία
Photo:
Το Μπόρνο βρίσκεται στο επίκεντρο μιας 15ετούς ισλαμιστικής εξέγερσης που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν έπειτα από σειρά επιθέσεων από ύποπτες γυναίκες βομβιστές αυτοκτονίας στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο της Νιγηρίας το Σάββατο, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κρατικής υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.

Το Μπόρνο βρίσκεται στο επίκεντρο μιας 15ετούς ισλαμιστικής εξέγερσης που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους. Αν και ο νιγηριανός στρατός έχει υποβαθμίσει τις δυνατότητες των μαχητών, αυτοί εξακολουθούν να πραγματοποιούν θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον αμάχων και στόχων ασφαλείας.

Ο Μπαρκίντο Σαϊντού, γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Πολιτείας Μπόρνο, δήλωσε ότι ύποπτοι βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν χωριστά σε γάμο, κηδεία και νοσοκομείο, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους στην πόλη Γκουόζα.

Ο Σαϊντού δήλωσε ότι έχουν επιβεβαιωθεί 18 θάνατοι, ένας απολογισμός που περιλαμβάνει παιδιά, ενήλικες και έγκυες γυναίκες.

Η Μπόκο Χαράμ και η ομάδα απόσχισής της, το Ισλαμικό Κράτος της Δυτικής Αφρικής (ISWAP), είναι οι πιο δραστήριες μαχητικές ομάδες στο Μπόρνο, ένα μεγάλο τμήμα της αγροτικής ενδοχώρας στο μέγεθος της Ιρλανδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com