Τουριστική «απογείωση»: Τα ελληνικά αεροδρόμια σπάνε ρεκόρ επιβατικής κίνησης και το 2024

Τουριστική «απογείωση»: Τα ελληνικά αεροδρόμια σπάνε ρεκόρ επιβατικής κίνησης και το 2024
Ένας άντρας κοιτάει το κινητό του τηλέφωνο ενώ παρευρίσκεται στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στα Σπάτα, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020., Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση 9,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας συνολικά τους 42,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Οι επιδόσεις των ελληνικών αεροδρομίων κατά το επτάμηνο του 2024 είναι εντυπωσιακές, προμηνύοντας ένα νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης για τη χρονιά. Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση 9,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας συνολικά τους 42,5 εκατομμύρια επιβάτες. Η επιβατική κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τον Αύγουστο, με την ΙΑΤΑ να επισημαίνει την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς.

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Πορεία προς νέο ρεκόρ

Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας κινείται προς νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το 2024. Κατά το πρώτο επτάμηνο, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 14,6%, με συνολικά 17,62 εκατομμύρια επιβάτες. Οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 12,4%, φτάνοντας τις 150.344, με τις διεθνείς πτήσεις να σημειώνουν άνοδο 17,8%.

14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της Fraport Greece

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece, με την επιβατική κίνηση να αυξάνεται κατά 6,4% φτάνοντας τα 19,11 εκατομμύρια επιβάτες. Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης κατέγραψε τη μεγαλύτερη κίνηση με 4,07 εκατομμύρια επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΑ: Άνοδος επιβατικής κίνησης στα 24 αεροδρόμια

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κατέγραψε άνοδο 5% στην επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια της χώρας, με συνολικά 6,05 εκατομμύρια επιβάτες. Σημαντικές αυξήσεις σημειώθηκαν στα αεροδρόμια της Κάσου (+89,8%) και της Μήλου (+33%).

INSETE: Άνοδος στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις

Οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσίασαν άνοδο 8,2% το επτάμηνο του 2024, φτάνοντας τα 14,4 εκατομμύρια επιβάτες. Τα αεροδρόμια της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου πρωτοστατούν στις αφίξεις, ενώ σταθερή αύξηση καταγράφεται σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας.

Αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού

Οι αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 7,8%, φτάνοντας τα 5,4 εκατομμύρια. Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέγραψε 2,6 εκατομμύρια αφίξεις, σημειώνοντας άνοδο 7,5%, ενώ και άλλα αεροδρόμια, όπως της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, κατέγραψαν σημαντικές αυξήσεις.

Οι εντυπωσιακές αυτές επιδόσεις αναδεικνύουν τη δυναμική της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, με τα αεροδρόμια να σημειώνουν συνεχείς αυξήσεις στην επιβατική κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: