Τραμπ και διαβαθμισμένα έγγραφα: «Η Δικαιοσύνη επιτέλους κέρδισε»

Τραμπ και διαβαθμισμένα έγγραφα: «Η Δικαιοσύνη επιτέλους κέρδισε»
Photo: Shutterstock
Με το υπουργείο Δικαιοσύνης πλέον υπό τον έλεγχό του, η έρευνα που τον βάρυνε για παραβίαση εθνικής ασφάλειας έληξε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι του επεστράφησαν τα διαβαθμισμένα έγγραφα που είχε κατασχέσει το FBI το 2022 από την οικία του στη Φλόριντα, υποστηρίζοντας ότι «η δικαιοσύνη επιτέλους κέρδισε». Τα έγγραφα αυτά, που περιλάμβαναν στρατιωτικά σχέδια και πληροφορίες για πυρηνικά όπλα, είχαν οδηγήσει σε έρευνα εις βάρος του για παραβίαση της εθνικής ασφάλειας, καθώς τα είχε κρατήσει παράνομα μετά τη λήξη της θητείας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, ανέφερε ότι τα έγγραφα επιστρέφουν στη Φλόριντα και κάποια από αυτά θα συμπεριληφθούν στην προεδρική του βιβλιοθήκη. Παράλληλα, χαρακτήρισε την υπόθεση μια «επίθεση εναντίον ενός πολιτικού αντιπάλου» και δήλωσε ότι «η δικαιοσύνη στη χώρα αποκαθίσταται».

Η έρευνα για τα διαβαθμισμένα έγγραφα είχε ξεκινήσει το 2022, όταν το FBI πραγματοποίησε έφοδο στο Μαρ-α-Λάγκο και βρήκε τα έγγραφα πεταμένα σε κουτιά, ακόμα και σε μπάνιο. Παρά τις κατηγορίες, η υπόθεση σταμάτησε λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του Τραμπ στην προεδρία, με τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ να παραιτείται, δηλώνοντας ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ερευνά εν ενεργεία προέδρους. Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε τη θέση του Τραμπ, που πλέον ελέγχει το υπουργείο Δικαιοσύνης και διαμορφώνει το πολιτικό του αφήγημα περί δικαίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: