Τραμπ: Όλα τα υπόλοιπα Bitcoins θέλω να είναι… made in USA – Ο Μπάιντεν μισεί τα cryptos

Τραμπ: Όλα τα υπόλοιπα Bitcoins θέλω να είναι… made in USA – Ο Μπάιντεν μισεί τα cryptos
Bitcoin offices in Istanbul, Turkey seen on October 14, 2021. Bitcoin gained value and reached the level of $ 58,000 and close to the all-time high of $64.863,00. (Photo by Umit Turhan Coskun/NurPhoto) (Photo by Umit Turhan Coskun / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η εξόρυξη Bitcoin μπορεί να είναι η τελευταία γραμμή άμυνάς μας ενάντια σε ένα CBDC, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη 12/6 πως θέλει όλα τα υπόλοιπα bitcoins να κατασκευαστούν στις ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας ότι θα βοηθήσει τη χώρα να γίνει ενεργειακά κυρίαρχη.

«Η εξόρυξη bitcoins μπορεί να είναι η τελευταία γραμμή άμυνάς μας ενάντια σε ένα CBDC. Το μίσος του Μπάιντεν για το Bitcoin βοηθά την Κίνα, τη Ρωσία και τη Ριζοσπαστική Κομμουνιστική Αριστερά. Θέλουμε όλα τα υπόλοιπα Bitcoins να κατασκευαστούν στις ΗΠΑ! Θα μας βοηθήσει να είμαστε κυριαρχήσουμε ενεργειακά» είπε ο Τραμπ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Σύμφωνα με στοιχεία, η ανάρτησή του πιθανώς δείχνει ότι θα ήθελε να αυξηθούν οι εξορύξεις bitcoin από αμερικανικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τοπικούς πόρους. Τα τρέχοντα hotspot εξόρυξης είναι η Κίνα, οι χώρες της Κεντρικής Ασίας, το Ελ Σαλβαδόρ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίς την Τρίτη, ο Τραμπ, ο πρώτος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ που δέχθηκε δωρεές κρυπτογράφησης, συναντήθηκε με στελέχη της εταιρείας εξόρυξης bitcoin που είναι εισηγμένη στο Nasdaq CleanSpark Inc. και της Riot Platforms. Ο πρώην πρόεδρος φέρεται να είπε στους παρευρισκόμενους σε εκδήλωση Mar-a-Lago ότι οι εξορύχτες βοηθούν στη σταθεροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού του δικτύου.

Σημειώνεται πως η προσφορά του Bitcoin περιορίζεται στα 21 εκατομμύρια και έχει προγραμματιστεί να εξορυχθεί μέχρι το έτος 2140, σύμφωνα με την Coingecko. Μέχρι στιγμής, το 90% των Bitcoin έχει εξορυχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: