Τρία σημάδια ότι η απόδοσή σας στη δουλειά χρειάζεται βελτίωση – και πώς να το αντιμετωπίσετε

Τρία σημάδια ότι η απόδοσή σας στη δουλειά χρειάζεται βελτίωση – και πώς να το αντιμετωπίσετε
Two young women working together with laptop at the office Photo: pixabay.com
Οι περισσότεροι από εμάς ανησυχούμε για την απόδοσή μας στη δουλειά. Αλλά πότε η αμφισβήτηση είναι υγιής και πότε αποτελεί ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά;

Συχνά, οι ανησυχίες μας για την απόδοσή μας στη δουλειά είναι περισσότερο αποτέλεσμα χαμηλής αυτοεκτίμησης παρά πραγματικής κακής απόδοσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Chris Williams, πρώην αντιπρόεδρο του τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων στη Microsoft, υπάρχουν στιγμές που η αλήθεια είναι σκληρή: Κάποιοι εργαζόμενοι είναι πράγματι κακοί στη δουλειά τους και δυσκολεύονται να το αντιληφθούν.

Ο Williams, με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, υποστηρίζει ότι τα άτομα αυτά συχνά χάνουν προθεσμίες, δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους και παραδίδουν εργασία χαμηλής ποιότητας. Το χειρότερο είναι ότι παλεύουν χωρίς να αντιλαμβάνονται τα προβλήματα, επιδεινώνοντας τη θέση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς, όμως, μπορούμε να διακρίνουμε αν περνάμε απλώς μια κακή φάση ή αν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα στην απόδοσή μας; Σύμφωνα με τον Williams, υπάρχουν τρεις βασικές ενδείξεις:

  1. Αρνητικά σχόλια:
    Εάν ο προϊστάμενός σας επισημαίνει συνεχώς ότι η δουλειά σας δεν είναι αρκετά καλή, ή αν σας ζητάει συχνά να επανεξετάσετε συγκεκριμένα μέρη της εργασίας σας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν τα σχόλια είναι λεπτομερή και συγκεκριμένα, ήρθε η ώρα να τα ακούσετε και να αναλάβετε δράση.
  2. Απουσία σχολίων:
    Όσο ανησυχητικά είναι τα αρνητικά σχόλια, η απόλυτη σιωπή μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη. Όταν ο προϊστάμενός σας αποφεύγει τις συζητήσεις και ακυρώνει συναντήσεις, μπορεί να αποφεύγει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της απόδοσής σας. Αν η σιωπή συνοδεύεται από απόσταση και απομόνωση από τους συναδέλφους, είναι και αυτό ένα καμπανάκι κινδύνου.
  3. Δουλεύετε υπερβολικά πολύ:
    Εάν βρίσκεστε να δουλεύετε ασταμάτητα για να πετύχετε ό,τι οι υπόλοιποι καταφέρνουν πιο εύκολα, είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα. Αν το εργασιακό άγχος και οι ώρες που καταναλώνετε φαίνεται να μη σας φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα με τους άλλους, ίσως πρέπει να επανεξετάσετε τον τρόπο που εργάζεστε.

Ο Williams προτείνει να αντιμετωπίσετε τα παραπάνω σημάδια νωρίς, είτε ζητώντας βοήθεια από τον προϊστάμενό σας, είτε αναζητώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα βελτιώσουν τις δεξιότητές σας. Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως βρεθείτε μπροστά σε ένα αδιέξοδο ή μια δύσκολη επαγγελματική πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: