«Τρύπα» έως 2 δισ. δολαρίων στην Shell λόγω Σιγκαπούρης και Ευρώπης

«Τρύπα» έως 2 δισ. δολαρίων στην Shell λόγω Σιγκαπούρης και Ευρώπης
18 July 2023, North Rhine-Westphalia, Weilerswist: Logo, lettering of the mineral oil and natural gas company SHELL at a gas station Photo: Horst Galuschka/dpa (Photo by Horst Galuschka / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Μετά την πώληση του διυλιστηρίου της στη Σιγκαπούρη

Η Shell θα προβεί σε απομείωση αξίας έως και 2 δισ. δολάρια μετά την πώληση του διυλιστηρίου της στη Σιγκαπούρη και την παύση της κατασκευής ενός από τα μεγαλύτερα εργοστάσια βιοκαυσίμων στην Ευρώπη.

Τα παραπάνω ανέφερε σε ανακοίνωση την Παρασκευή ο ενεργειακός κολοσσός.

Η βρετανική εταιρεία ενέργειας είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι θα σταματήσει την κατασκευή του εργοστασίου της στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας λόγω των αδύναμων συνθηκών της αγοράς. Το εργοστάσιο βιοκαυσίμων επρόκειτο να έχει ετήσια δυναμικότητα 820.000 μετρικών τόνων ετησίως και να ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο έτος.

Η Shell δήλωσε ότι η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε μη ταμειακή, μετά από φόρους, απομείωση της αξίας της μεταξύ 600 εκατ. και 1 δισ. δολαρίων, όταν θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου την 1η Αυγούστου.

Ταυτόχρονα, η Shell αναμένει να προβεί σε απομείωση της αξίας του κόμβου διύλισης και χημικών της Σιγκαπούρης, ύψους 600 έως 800 εκατ. δολαρίων, τον οποίο συμφώνησε να πουλήσει τον Μάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com