Trivago: Αυξημένο το ενδιαφέρον των τουριστών για Πάσχα στην Ελλάδα

Trivago: Αυξημένο το ενδιαφέρον των τουριστών για Πάσχα στην Ελλάδα

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών για διακοπές στην Ελλάδα την περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με τη Trivago.

Οι Ιταλοί είναι εκείνοι που δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για πασχαλινές διακοπές στην Ελλάδα, ενώ αυξημένο είναι και το ενδιαφέρον των Πολωνών τουριστών. Άγγλοι, Ισπανοί και Αυστριακοί καταγράφουν επίσης αυξημένη προτίμηση για πασχαλινές διακοπές στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά στους Έλληνες τουρίστες, μόνο ένας στους δεκαπέντε κορυφαίους πασχαλινούς προορισμούς που επέλεξαν είναι ελληνικός. Στην κορυφή των προτιμήσεών τους βρίσκεται η Ρώμη και ακολουθούν το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη και το Παρίσι. Η Κέρκυρα βρίσκεται στην έβδομη θέση, η οποία είναι ο μοναδικός ελληνικός προορισμός της Λίστας.

Αυξημένες, πάντως, αναμένεται να είναι οι τιμές στα ελληνικά καταλύματα το φετινό Πάσχα. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην Κέρκυρα -κατεξοχήν πασχαλινός προορισμός- με τις αυξήσεις των τιμών να διαμορφώνονται στο 22%. Ωστόσο, σημαντική αύξηση καταγράφεται και στις τιμές των καταλυμάτων στην Αθήνα, η οποία ανέρχεται στο 12%. Μικρότερες αυξήσεις καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη (5%) και στο Ναύπλι (3%).