Μανιφέστο Τραμπ: Θα τερματίσω την παράνομη και αντιαμερικανική καταστολή των κρυπτονομισμάτων

Μανιφέστο Τραμπ: Θα τερματίσω την παράνομη και αντιαμερικανική καταστολή των κρυπτονομισμάτων
epaselect epa11380690 Former US President Donald Trump gestures to the media and the crowd outside of Trump Tower after a jury found him guilty on all 34 counts in his criminal trial in New York State Supreme Court in New York, New York, USA, 30 May 2024. Trump was found guilty on all 34 felony counts of falsifying business records related to payments made to adult film star Stormy Daniels during his 2016 presidential campaign. EPA/PETER FOLEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα εξόρυξης Bitcoin» αναφέρουν προεκλογικά οι Ρεπουμπλικανοί  

Πλατφόρμα που θα υποστηρίζει την καινοτομία και κυρίως τα κρυπτονομίσματα αναμένεται να υιοθετήσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι θα τερματίσουν την παράνομη και αντιαμερικανική καταστολή των κρυπτονομισμάτων εκ μέρους των Δημοκρατικών και θα αντιταχθούν στη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας», σύμφωνα με το έγγραφο. 

«Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα εξόρυξης Bitcoin και θα διασφαλίσουμε ότι κάθε Αμερικανός θα έχει το δικαίωμα να κρατά ο ίδιος τα Ψηφιακά του Περιουσιακά Στοιχεία και να συναλλάσσεται χωρίς την κρατική επιτήρηση και έλεγχο».

Τους τελευταίους μήνες, ο Τραμπ έκδήλωσε το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα, ενώ ανέφερε πως είχε έντονη επαφή με ψηφιακά στοιχεία, έχοντας λανσάρει αρκετά από τα δικά του σετ επώνυμων μη ανταλλάξιμων κουπόνι (NFT). Δέχεται επίσης δωρεές σε cryptos.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κατηγορήσει τους Δημοκρατικούς ότι πιέζουν για CBDC που θα επιτρέψουν μεγαλύτερη οικονομική εποπτεία των πολιτών των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέμειναν ότι το ψηφιακό δολάριο θα το διαχειρίζεται το τραπεζικό σύστημα και όχι η κυβέρνηση, ενώ οι αξιωματούχοι της Fed έχουν πει ότι δεν θα προχωρήσει ως πρότζεκτ χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: