«Τσιμπημένες» οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων τον Απρίλιο – Στα 97 ευρώ το δίκλινο

«Τσιμπημένες» οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων τον Απρίλιο – Στα 97 ευρώ το δίκλινο
Photo: pixabay.com
Η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία εκτιμάται στο 49,6%, έναντι 44,1%% που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2023.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μέσες τιμές και πληρότητα των ελληνικών ξενοδοχείων για τον Απρίλιο, δείχνοντας θετικά σημάδια για την πορεία του κλάδου ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που ανέθεσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ) στο Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία για τον Απρίλιο 2024 εκτιμάται στο 49,6%, έναντι 44,1%% που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2023.

Η μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου για τον Απρίλιο 2024 διαμορφώθηκε στα 97 ευρώ έναντι 89 ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Ακόμα, τον Απρίλιο του 2024 ήταν ανοιχτό το 54% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού στην Ελλάδα, έναντι 35,8% των εποχικής λειτουργίας, και 88,4% των συνεχούς λειτουργίας.

Σημειώνεται πως η μηνιαία έρευνα διενεργείται κάθε μήνα με την αποστολή σύντομου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ξενοδοχείων, τόσο ως προς την κατηγορία, όσο και ως προς την περιφέρεια στην οποία βρίσκεται το κάθε ξενοδοχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: