«Τσίμπησε» ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιούλιο – Στο 2,7%

«Τσίμπησε» ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Ιούλιο – Στο 2,7%
Photo: pixabay.com
Πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη σταθερότητα των τιμών στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Οριακά πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Ιούλιο, κινούμενος σε επίπεδα που απέχουν από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη σταθερότητα των τιμών στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τη στατιστική υπηρεσία της Γαλλίας (INSEE), ο -εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,7% έναντι 2,6% στην προκαταρκτική μέτρηση. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 2,6%.

Σε μηνιαίο επίπεδο ο εναρμονισμένος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,2%, εντός της αρχικής μέτρησης και των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο γενικός πληθωρισμός στη Γαλλία σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 2,3%, εντός της αρχικής μέτρησης και των εκτιμήσεων των αναλυτών. Σε μηνιαίο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 0,2%, έναντι 0,1% στην αρχική μέτρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: