Τσίπρας: Επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ανασυγκρότηση της χώρας

Τσίπρας: Επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ανασυγκρότηση της χώρας

Άρθρο-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα μία ημέρα πριν την Τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η εκλογική του νίκη θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου. Μια εθνική προσπάθεια, όμως, που θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της Ευρωζώνης, από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. Να αποδείξουμε ότι όταν οι λαοί θέλουν, όταν πιστεύουν στις δυνάμεις τους, μπορούν». Αυτό υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην «Αυγή της Κυριακής».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί την δύναμή του από τη στήριξη μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, που αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη και πώς το πρώτο βήμα θα είναι η υλοποίηση του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.«Αυτό δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά και δεν θα μπει στο τραπέζι της συζήτησης», τονίζει ο κ. Τσίπρας.

«Στη βάση αυτής της δέσμευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στο λαό, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη νέα Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις»,αναφέρει και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρη συνείδηση ότι η Αριστερά βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο κατώφλι της ιστορίας, για να αναλάβει τα δύσκολα. «Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ερχόμαστε για να ενώσουμε, όχι για να διχάσουμε. Για να ξαναχτίσουμε πάνω στα ερείπια μιας κοινωνίας λεηλατημένης. Για αυτό και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα είναι κυβέρνηση μιας παράταξης. Θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού», ισχυρίζεται.

Τονίζει επίσης τη ανάγκη για μια πλατιά κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία και για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας.