Το Twitter αλλάζει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τους κωδικούς μας
- 23/10/2014, 20:30
- SHARE
Νέο τρόπο σύνδεσης σε εφαρμογές χωρίς τη χρήση κωδικών λανσάρει η αμερικανική εταιρεία.
Στην ανακοίνωση του Digits, μιας υπηρεσίας με την οποία οι προγραμματιστές μπορούν να φτιάχνουν εφαρμογές για κινητά στις οποίες θα συνδεόμαστε χωρίς τη χρήση κωδικών, προχώρησε το Twitter.
Με αφορμή την εξαγορά – «μαμούθ» του Whatsapp από το Facebook, η νέα αυτή λειτουργία στοχεύει να παίξει σημαντικό ρόλο στο «καυτό» χώρο των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.
Στις περισσότερες, αν όχι όλες, αυτού του είδους τις εφαρμογές, η εγγραφή μέσω κινητού είναι διαφορετική από το ίντερνετ. Στο smartphone, αντί για τη χρήση κωδικών και ονομάτων, οι χρήστες καλούνται να παραθέσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου για να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό επιβεβαίωσης. Οι εφαρμογές λαμβάνουν το αίτημα, κι έπειτα στέλνουν με SMS τον κωδικό ταυτοποίησης.
Με το Digits, το Twitter παρέχει το εργαλείο που θα διαχειρίζεται τη διαδικασία αυτή αντί για τον προγραμματιστή, ακόμη και για όσους θέλουν να πειραματιστούν κι εκτός της σφαίρας των apps ανταλλαγής μηνυμάτων. Μπορεί όμως και να ενεργοποιεί την παραδοσιακή μέθοδος εγγραφής στο ίντερνετ.
Στόχος του Twitter είναι να εισέλθει δυναμικά στις αναδυόμενες αγορές, όπου εκατομμύρια χρήστες δεν χρησιμοποιούν συχνά –ή δεν διαθέτουν καθόλου- προσωπικά e-mail, όμως σχεδόν όλοι έχουν έστω έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.
«Αν δεν δείξεις ενδιαφέρον στις αναδυόμενες αγορές, αφήνεις στην άκρη πάρα πολλούς ανθρώπους», δήλωσε ο Digits Product Manager του Twitter, Μάικλ Ντάκερ. «940 εκατ. κινητά τηλέφωνα θα πωληθούν αυτό το χρόνο στις αναπτυσσόμενες αγορές. Τρεις φορές περισσότερα από όσα πωλούνται σε Ευρώπη και ΗΠΑ», συμπλήρωσε.
Το Twitter λάνσαρε το Digits σε 216 χώρες και 28 γλώσσες. Μία κίνηση η οποία δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία η εταιρεία προχωρά σε ένα τόσο ελπιδοφόρο άνοιγμα, έχοντας σκοπό να βάλει κάτω από την ομπρέλα της ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης mobile εφαρμογών παγκοσμίως σώζοντας χρόνο και χρήμα από τους μικρότερους προγραμματιστές που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα τεράστια έξοδα αποστολής μηνυμάτων.