Τζορτζ Μπάλντοκ: Ποια είναι η αίτια του θανάτου του ποδοσφαιριστή σύμφωνα με τη νεκροτομή

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ποια είναι η αίτια του θανάτου του ποδοσφαιριστή σύμφωνα με τη νεκροτομή
Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Τζωρτζ Μπάλντοκ (K) και ο παίκτης του Ολυμπιακού Φρανσίσκο Ορτέγκα (Α) διεκδικούν την μπάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League στο ΟΑΚΑ, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εικόνα αυτή που είχε ο ιατροδικαστής κατά την αυτοψία ότι επρόκειτο για πνιγμό επιβεβαιώθηκε από τα ευρήματα της νεκροτομής. Αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

«Πνιγμός εντός ύδατος» το αίτιο θανάτου του 31χρονου διεθνή Ελληνοβρετανού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ, σύμφωνα με την νεκροτομή, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την νεκροτομή ελήφθησαν και δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένονται, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να βγουν οι απαντήσεις.

Η νεκροτομή επιβεβαίωσε πλήρως την εικόνα που είχε σχηματίσει ο ιατροδικαστής και κατά την αυτοψία στον χώρο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος ποδοσφαιριστής. Όταν οι αστυνομικοί γύρισαν το σώμα του, έβγαλε φυσαλίδες με νερό από το στόμα του, κάτι κοινό στους πνιγμούς, που υποδηλώνει ότι είχε καταπιεί νερό εν ζωή και είχε πάει στους πνεύμονες.

Το σώμα του δεν είχε σημάδια, τραύματα ή μώλωπες που να παρέπεμπαν σε τυχόν εγκληματική ενέργεια. Σε ένα τραπεζάκι κοντά στην πισίνα βρέθηκε και ένα μισοάδειο μπουκάλι βότκα και ποτήρια που έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η Ασφάλεια έχει συλλέξει και βιντεοληπτικά υλικά από το συγκρότημα για να εξεταστούν και αυτά.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η σύζυγός του άτυχου ποδοσφαιριστή που ζει στο εξωτερικό, καλούσε χθες στο τηλέφωνο τον άντρα της και εκείνος δεν απαντούσε. Καθώς περνούσε η ώρα, ανησύχησε και κάλεσε τον ιδιοκτήτη της οικίας να πάει από εκεί για να τσεκάρει τι έχει συμβεί. Τον Τζορτζ Μπάλντοκ εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του, μέσα στην πισίνα, ο ιδιοκτήτης της οικίας που κάλεσε ασθενοφόρο και τις Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ

Ήταν εν ενεργεία μέλος της Εθνικής Ελλάδος και του Παναθηναϊκού, με τον οποίο είχε υπογράψει συμβόλαιο του 2024.

O Μπάλντοκ είχε γεννηθεί στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993 και είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα είχε κάνει στην Μίλτον Κέιν Ντονς, ομάδα με την οποία έκανε το επίσημο ντεμπούτο του τον Μάιο του 2010 σε παιχνίδι κόντρα στην Μπράιτον.

Με τη φανέλα της Μίλτον Κέιν Ντονς κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ. Εως το 2017, αγωνίστηκε, μέσω δανεισμού, στις αγγλικές ομάδες Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Οξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

Το 2017 πήρε μεταγραφή για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέγραψε 219 συμμετοχές (τις 83 από αυτές στην Πρέμιερ Λιγκ) και πέτυχε 6 γκολ.

Στο ενεργητικό του είχε συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023 και δύο προβιβασμούς από την Championship στην Premier League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247.gr