Ubisoft: Επενδυτής στην παραγωγό του Assassin’s Creed πιέζει για την πώληση της εταιρείας 

Ubisoft: Επενδυτής στην παραγωγό του Assassin’s Creed πιέζει για την πώληση της εταιρείας 
epa07639863 The Assassins Creed Orchestra performs during the Ubisoft press conference at the Orpheum Theatre in Los Angeles, California, USA, 10 June 2019. This event takes place prior to the Electronic Entertainment Expo (E3) conference, which will take place from from 11 to 13 June. EPA/ADAM S DAVIS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 30% μέχρι στιγμής τον Σεπτέμβριο.

Ένας επενδυτής στην Ubisoft, τον κολοσσό του gaming που έχει τίτλους όπως το Assassin’s Creed, έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του 10% των μετόχων της γαλλικής εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters,

Η AJ Investments, η οποία κατέχει ποσοστό μικρότερο του 1% της Ubisoft, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων.

«Καλούμε τη διοίκηση της Ubisoft να επιτρέψει την πώληση της εταιρείας σε τρίτους ή σε εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων σε δίκαιη τιμή», ανέφερε ο η εταιρεία με έδρα τη Σλοβακία σε σχετική επιστολή.

Η AJ Investments δεν κατονόμασε τους επενδυτές στην επιστολή της και αρνήθηκε αίτημα του Reuters για τα ονόματα των επενδυτών.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η AJ Investments ζήτησε την αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου της Ubisoft.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 30% μέχρι στιγμής τον Σεπτέμβριο, μετά και την ανακοίνωση της Ubisoft ότι η κυκλοφορία του επόμενου Assassin’s Creed θα καθυστερήσει κατά τρεις μήνες.

Η καθυστέρηση του Assassin’s Creed ακολουθεί μια κακή πορεία τα τελευταία δύο χρόνια για την εταιρεία με τίτλους όπως το «Skull and Bones» και το «Avatar: Frontiers of Pandora», τα οποία δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επενδυτών και των αναλυτών.

Η Ubisoft διοικείται από τους ιδρυτές της, την οικογένεια Γκιγιέμο, η οποία κατέχει το 15% της εταιρείας, ακολουθούμενη από την κινεζική Tencent ο οποίος κατέχει λίγο κάτω από το 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Το νεοκυκλοφορηθέν «Star Wars Outlaws» της Ubisoft είχε ένα ισχυρό λανσάρισμα τον περασμένο μήνα, αλλά οι πωλήσεις έχουν επιβραδυνθεί από τότε, είπαν οι αναλυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: