UBS: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ήδη τις σχέσεις των τραπεζών με τους πελάτες τους

UBS: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ήδη τις σχέσεις των τραπεζών με τους πελάτες τους
A sign and logo of the Swiss giant banking UBS is seen in Lausanne on February 6, 2024. Swiss banking giant UBS said on February 6, 2024 it would hand shareholders up to 1 billion US dollars in share buybacks as it posted a smaller-than-expected quarterly loss stemming from the costs of absorbing fallen rival Credit Suisse. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP) Photo: AFP
Αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες αλληλεπιδρούν με τους τραπεζίτες τους.

Η UBS βλέπει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες αλληλεπιδρούν με τους τραπεζίτες τους, η οποία τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε την Τρίτη η επικεφαλής των εγχώριων δραστηριοτήτων της ελβετικής τράπεζας Σαμπίνε Κέλερ-Μπούσε.

Η ίδια παρομοίασε τη μετατόπιση με τον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς πηγαίνουν στο γιατρό έχοντας στο μυαλό τους μια εικόνα της πάθησής τους, με τους πελάτες να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να καταλήξουν σε ιδέες που στη συνέχεια προτείνουν στην τράπεζα.

«Στον κλάδο μας αυτό θα συμβεί επίσης, επειδή με το ChatGPT υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα δεδομένα. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας το χρησιμοποιούν» ανέφερε το στέλεχος της UBS.

Η ελβετική τράπεζα έχει ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει στους πελάτες της, θέτοντας σε λειτουργία πέρυσι ένα πιλοτικό πρόγραμμα άμεσης πίστωσης που απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες συχνά έχουν επείγουσα ανάγκη για ρευστότητα.

Η υπηρεσία αυτή καθιστά δυνατή την παράκαμψη των πιστωτικών υπαλλήλων και την επιτάχυνση της διαδικασίας για το σχετικά τυποποιημένο προϊόν, είπε.

«Είναι μόνο η αρχή όσων θα δούμε» πρόσθεσε η Κέλερ-Μπούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: