UniCredit – Commerzbank: Μια εξαγορά που πυροδοτεί συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα

UniCredit – Commerzbank: Μια εξαγορά που πυροδοτεί συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα
epa08315594 An exterior view of the Commerzbank at Breite Straße in Duesseldorf, Germany, 23 March 2020. Despite the corona pandemic, Commerzbank branches will remain open to customers for the time being. According to the disease control centre of the Robert Koch Institute, the number of coronavirus COVID-19 cases in Germany has exceeded the 26,000 mark on Monday noon 23 March 2020. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι επισημαίνουν αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.

Μια πιθανή εξαγορά της Commerzbank από την UniCredit θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για έναν νέο κύκλο συγχωνεύσεων και εξαγορών στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, εκτιμούν οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή Kian Abouhossein, «οι συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τραπεζικό τομέα πυροδοτούνται ιστορικά από τη δυναμική που δημιουργούν οι πρώτες συμφωνίες», ενώ τόνισε πως «αναμένουμε περισσότερη ροή ειδήσεων σχετικά με τέτοιου είδους συναλλαγές, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει τις αποτιμήσεις των τραπεζών που θεωρούνται παραδοσιακοί στόχοι εξαγοράς».

Οι τράπεζες που ενδέχεται να βρεθούν στο επίκεντρο τέτοιων κινήσεων, σύμφωνα με τους αναλυτές, περιλαμβάνουν την Banco BPM και την Banca Monte dei Paschi di Siena από την Ιταλία, τη γαλλική Societe Generale, την πορτογαλική Banco Comercial Portugues, καθώς και την Standard Chartered από το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αυτή τη βάση, ο Abouhossein αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Commerzbank σε «overweight» από «neutral», ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις ABN Amro Bank NV και Banco BPM. Στην ανάλυσή του, εκτίμησε ότι μια συμφωνία για την Commerzbank θα μπορούσε να τιμολογηθεί γύρω στα 17,6 ευρώ ανά μετοχή, προσφέροντας περίπου 20% premium σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της την Τετάρτη.

Οι μετοχές της Commerzbank σημείωσαν άνοδο 17% την ίδια ημέρα, αφότου η UniCredit ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει μερίδιο 9% στην τράπεζα και σχεδιάζει να ξεκινήσει συνομιλίες. Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg News, η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας εξετάζει την αμυντική στρατηγική της ενόψει αυτής της πρότασης. Μια πιθανή συγχώνευση μεταξύ των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο δανειστή στη Γερμανία, ξεπερνώντας ακόμα και τη Deutsche Bank.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: