Βαρουφάκης: «Δεν το κουνάω από το υπουργείο»
- 24/05/2015, 12:32
- SHARE
Ο υπ. Οικονομικών δήλωσε ότι η Αθήνα έχει κάνει «τεράστια βήματα» για να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της.
Τέλος στα σενάρια απομάκρυνσής του από το υπουργείο οικονομικών βάζει ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στη Real News, όπου ξεκαθάρισε πως δεν έχει σκοπό να «το κουνήσει από το υπουργείο».
«Όταν τάσσομαι σε κάτι, το πάω μέχρι το τέλος. Και να ξέρετε, θα πετύχουμε. Γιατί να μη μείνω;», υπογράμμισε ο υπουργός.
«Δεν έπρεπε να μπούμε (στο ευρώ), αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε θα είναι καταστροφή να φύγουμε. Ε, το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο. Δεν ήθελα να είμαι εδώ, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκα και είμαι, δεν μπορώ να φύγω», συμπλήρωσε.
«Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχεται για τους εταίρους σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Και κανένας ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί και να υπολογίσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν πέραν του άμεσου κόστους», είπε.
Ο ίδιος τάχθηκε κατά της ρήξης και των πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζει δε ότι θα προτιμούσε να παραιτηθεί από το να ωθήσει τον ελληνικό λαό βαθύτερα στην οικονομική κακουχία. «Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ και δεν θα συμβιβαστώ σε όρους αρχής και όρους λογικής».
Σε σχέση με τις αντιδράσεις από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στο θέμα του ΦΠΑ, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «Η αντιμετώπιση της εγχώριας τρόικας υπήρξε σκυλίσια. Αγγίζει τα όρια της προδοσίας».
Η Αθήνα έχει κάνει «τεράστια βήματα» για να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Αθήνα έχει κάνει «τεράστια βήματα» για να καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Μιλώντας στην εκπομπή του Βρετανού δημοσιογράφου Άντριου Μαρ, ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε: «Τώρα εναπόκειται στους θεσμούς να κάνουν τη δική τους κίνηση. Εμείς διανύσαμε τα τρία τέταρτα του δρόμου. Πρέπει να διανύσουν το ένα τέταρτο για να μας συναντήσουν».
Επίσης ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν «καταστροφική», προβλέποντας ότι θα ήταν «η αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα».