Βενιζέλος σε Καμμένο: Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη

Βενιζέλος σε Καμμένο: Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη

Χαμός στη Βουλή μετά την ομιλία Καμμένου που προκάλεσε την έκρηξη Βενιζέλου.

Την οργή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν υπαινιγμοί του Πάνου Καμμένου. «Θα πληρώσετε όλοι για τα εγκλήματα που κάνατε κατά της χώρας και του Δημοσίου», είπε ο κ. Καμμένος, εν μέσω αποδοκιμασιών από τα έδρανα που κάθονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, ο κ. Καμμένος συνέχισε και κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι με τους χειρισμούς του ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο.

Υπαινίχθηκε ότι στην υπόθεση των υποβρυχίων ο κ. Βενιζέλος με λάθη και παραλείψεις ζημίωσε τα συμφέροντα των πολιτών επικρίνοντας την μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον επιχειρηματία Ισκαντάρ Σαφά έναντι ενός ευρώ (με την υποχρέωση όμως της ανάληψης υποχρεώσεων εκατοντάδων εκατ.ευρώ). Μάλιστα αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του προφυλακισμένου Άκη Τσοχατζόπουλου επιχειρώντας να διασυνδέσει -εμμέσως- τις δύο υποθέσεις.

Μιλώντας για τον Λιβανέζο επιχειρηματία, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι τον κ. Σαφά «μας τον έφερε ο Βενιζέλος ως γαμπρό» και άφησε υπαινιγμούς ότι συγγενικά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου έχουν μετοχές στην Μαρφίν.

Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Βενιζέλου ο οποίος μετά την επίθεση στον κ. Καμμένο ζήτησε από το προεδρείο τον λόγο επι προσωπικού.

«Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη», εξερράγη ο κ.Βενιζέλος ο οποίος καθόταν στα βουλευτικά έδρανα. Ο κ. Καμμένος συνέχισε και ολοκλήρωσε την ομιλία του, ενώ ακολούθησε ένταση καθώς ο προεδρεύων βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον κ. Βενιζέλο ο οποίος ζήτησε να παρέμβει επί προσωπικού.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνέχεια πήρε το λόγο και καταλόγισε στον Πάνο Καμμένο, “σκόπιμες και συνειδητές ανακρίβειες”, για τα όσα είπε κατά την ομιλία στην Ολομέλεια εναντίον του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα των υποβρυχίων και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αυταπόδεικτα έωλη» την κατηγορία του κ. Καμμένου, ότι ευθύνεται ο ίδιος για το νομικό καθεστώς περί ποινικής ευθύνης υπουργών “το οποίο είναι το ίδιο από το 1964”, όπως είπε και πρόσθεσε ότι κατά την αναθεώρηση του 2001 η Βουλή κατέστησε αυστηρότερο το πλαίσιο με διάταξη που ψήφισαν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα.

Για το ζήτημα των υποβρυχίων είπε, ότι του ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό, και τον αναπληρωτή υπουργό ‘Αμυνας τον κ. Βίτσα, να καταθέσει στη διαιτητική δίκη, όπως και έπραξε, “με αντίπαλο σύσσωμη την ομάδα των νομικών του κ. Βγενόπουλου υπέρ των ελληνικών συμφερόντων”.

Ανέφερε επίσης ότι με την σύμβαση του 2010, η οποία έγινε νόμος του κράτους, προστατεύτηκαν τα χρήματα που είχε δώσει σαν εγγύηση το ελληνικό δημόσιο.

«Όποιος τολμά να προσβάλει αυτούς που έχουν υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον είναι ανάξιος της ιδιότητας του υπουργού Εθνικής Αμυνας» είπε.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Καμμένος που επανέλαβε την ερώτηση προς τον κ. Βενιζέλο εάν έχει συγγενικά πρόσωπα με μετοχές στη Marfin προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Βενιζέλου αλλά με παρέμβαση του προεδρεύοντος Τάσου Κουράκη η αντιπαράθεση έληξε.