Volkswagen: «Στα σκαριά» φθηνό EV για να «χτυπήσει» τον κινέζικο ανταγωνισμό

Volkswagen: «Στα σκαριά» φθηνό EV για να «χτυπήσει» τον κινέζικο ανταγωνισμό
epa07029155 (FILE) - A Volkswagen (VW) logo picture on the bonnet of a car in the quality check in the production line at the Volkswagen (VW) parent plant in Wolfsburg, Germany, 09 March 2017 (re-issued 18 September 2018). According to media reports on 18 September 2018, the EU Commission is planning to intensify cartel investigations against BMW, Daimler and VW to clear whether the German carmakers had illegal agreements on the development and implementation of emission lowering systems. EPA/CARSTEN KOALL *** Local Caption *** 53667552 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στόχος είναι η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για την ευρωπαϊκή αγορά με τιμή περίπου 20.000 ευρώ.

Η Volkswagen θα αναπτύξει ηλεκτρικά οχήματα χαμηλού κόστους σε μια προσπάθεια να «χτυπήσει» τους Κινέζους ανταγωνιστές, ανακοίνωσε την Τρίτη η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, μετά την αποτυχία των συνομιλιών με τη Renault για συνεργασία στο έργο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Στόχος είναι η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για την ευρωπαϊκή αγορά με τιμή περίπου 20.000 ευρώ, ενώ η Volkswagen πρόσθεσε ότι η παγκόσμια πρεμιέρα προγραμματίζεται για το 2027.

«Πρόκειται για την είσοδο στην ηλεκτροκίνηση από την Ευρώπη για την Ευρώπη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Όλιβερ Μπλουμ, σε δήλωσή του. «Συνδυάζουμε έτσι μια σαφή δέσμευση προς την Ευρώπη ως βιομηχανική τοποθεσία, μια ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική και τελικά δρούμε προς το συμφέρον των ευρωπαίων πελατών».

Το έργο, με την κωδική ονομασία ID.1, έρχεται σε μια περίοδο που οι Κινέζοι ανταγωνιστές, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν πλεονέκτημα κόστους κατά 30% σε σχέση με τους δυτικούς ομολόγους τους, εισέρχονται δυναμικά στην Ευρώπη για να κερδίσουν μερίδιο αγοράς και να επιτεθούν στους καθιερωμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην έδρα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Volkswagen δήλωσε ότι θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην τοπικοποίηση στην Ευρώπη για το έργο, κάτι που θα βοηθήσει επίσης στη μείωση των μεταφορικών των εξαρτημάτων, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές.

Την περασμένη εβδομάδα, η Volkswagen ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία έχει περιθώριο δύο έως τριών ετών για να προετοιμαστεί για την ανταγωνιστική απειλή, προειδοποιώντας ότι η επιβίωση του τομέα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, η Volkswagen εφαρμόζει επί του παρόντος μέτρα εξοικονόμησης και μείωσης κόστους αξίας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στη βασική της μάρκα μέχρι το 2026.

Ο επικεφαλής της Volkswagen, Τόμας Σάεφερ, δήλωσε ότι παρά το χαμηλό κόστος, το προγραμματισμένο μοντέλο εισαγωγικού επιπέδου θα θέτει πρότυπα όσον αφορά στην τεχνολογία, τον σχεδιασμό και την ποιότητα, προσθέτοντας ότι αυτό έχει γίνει πιο δύσκολο λόγω των υψηλότερων τιμών ενέργειας, πρώτων υλών και εργασίας.

«Ένα πράγμα είναι σαφές: η ηλεκτροκίνηση από την Ευρώπη για την Ευρώπη μπορεί να επιτύχει μόνο με πολιτική υποστήριξη και ανταγωνιστικά πλαίσια», δήλωσε ο Σάεφερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: