Βόμβα Γλέζου: Δεν πρόκειται να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή
- 03/06/2015, 18:30
- SHARE
«Πάγωμα» ενός έτους στις πληρωμές της Ελλάδας προς τους δανειστές ζητάει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία όπως φαίνεται να διαμορφώνεται δεν θα περάσει από τη Βουλή εξέφρασε ο Μανώλης Γλέζος. «Πιστεύω από τα στοιχεία που έχω ότι δεν πρόκειται να περάσει» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Γλέζος πρότρεψε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τονίσει στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην αποψινή συνάντησή τους ότι η «Ελλάδα έχει μια ιστορία, έχει μια ιδεολογία, είναι η ιδεολογία της αντίστασης».
«Όταν οι Λάκωνες θέλησαν να κατακτήσουν την Αρκαδία, έστειλαν αντιπροσωπεία στο Μαντείο των Δελφών να μάθουν την γνώμη του και το Μαντείο απάντησε με την εξής καταπληκτική απάντηση: Την Αρκαδία μου ζητάς, μέγα πράγμα μου ζητάς, δεν πρόκειται να σου τη δώσω», είπε.
Από τότε, σημείωσε, υπάρχει η ιδεολογία αντίστασης μέσα στην Ελλάδα, η ιδεολογία της αντίστασης πρέπει να συνέχει και τους αντιπροσώπους μας και την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real, ο Μανώλης Γλέζος πρότεινε να υπάρξει «πάγωμα» ενός έτους στις πληρωμές της Ελλάδας προς τους δανειστές, λέγοντας:
«Ζητάμε παράταση ενός χρόνου, να μη μας ζητάνε τον ένα χρόνο τίποτα… Δεν έχω αντίρρηση να πληρώσουμε. Έχω αντίρρηση ως προς τη διαδικασία… Το ότι μας πιάνουν από το λαιμό και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό μας και επιμένουν τώρα. Είναι τόσο δύσκολο να πουν αυτοί ότι μπορεί να έχει μιαν άλλη άποψη αυτή η χώρα. Να μην της δώσουμε, ένα τράτο, μια παράταση, μια ανάσα;».
«Βρισκόμαστε σε μια ευτυχή σύμπτωση. Το 1940 που μας έκανε επίθεση η φασιστική Ιταλία, οι συνθήκες στην Ελλάδα ήταν πάρα πολύ δύσκολες, το Κομουνιστικό Κόμμα ήταν εκτός νόμου και όμως ο Ελληνικός λαός τότε, παρά τις δύσκολες συνθήκες, κατάφερε και δημιούργησε το Έπος του ’40, αντιμετώπισε τους εισβολείς, τους καθήλωσε και έφτασε σε σημείο να αναπτερώσει το ηθικό σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες. Δεν βρίσκεται στην εξουσία δικτατορικό καθεστώς, βρίσκεται ένας σχηματισμός που εξέλεξε ο ελληνικός λαός, που για πρώτη φορά δεν υπάρχουν κοψοχέρηδες. Υπάρχει ανανεωμένη εμπιστοσύνη του λαού, άρα, έχουμε ένα ισχυρό, καλό μέτωπο και μπορούμε να πούμε, όπως το ’40, στους δανειστές, ότι η Ελλάδα έχει μία ιστορία, δεν πρόκειται να υποκύψουμε».
Τόνισε δε ότι «θα παραμείνουμε στο ευρώ, θα είμαστε στην ευρωζώνη, εμείς δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν το θέλει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Δεν θεωρούμε, όμως, ότι το χρήμα είναι φετίχ. Δεν εξαρτιόνται τα πάντα από την μορφή του χρήματος. Εξαρτιέται από τον ρόλο του χρήματος. Το χρήμα παράγει αξίες ή ο εργαζόμενος με την εργασία του; Αυτό είναι το πρόβλημα».