Βρυχάται ξανά η μόχλευση στην crypto-αγορά – Φόβοι για μεγάλη διόρθωση μετά την εκτόξευση του Bitcoin

Βρυχάται ξανά η μόχλευση στην crypto-αγορά – Φόβοι για μεγάλη διόρθωση μετά την εκτόξευση του Bitcoin
As bitcoins skyrocket to more than $12 000 for one BTC, many central banks as ECB or US Federal Reserve warn of risks of a bubble. Britain and the ECB want to monitor trade for money-laudering suspicions. The main U.S. derivatives regulator said it would allow CME Group Inc (CME.O) and CBOE Global Markets Inc (CBOE.O) to list Bitcoin futures contracts. Toulouse. December 6th 2017. (Photo by Alain Pitton/NurPhoto) (Photo by Alain Pitton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η μόχλευση επανέρχεται, τροφοδοτώντας την τελευταία έκρηξη του bitcoin

Έπειτα από μια περίοδο ανομβρίας αρκετών ετών, η μόχλευση στην αγορά κρυπτογράφησης βρυχάται ξανά – συμβάλλοντας στην ενίσχυση μιας νέας bull market για το Bitcoin και ταυτόχρονα ενός νέου κύματος ανησυχίας.

Υπενθυμίζεται πως το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημείωσε άλμα έως και 13%, στις 63.968 δολάρια την Τετάρτη, τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια άνοδο από τον περασμένο Μάρτιο, προτού υποχωρήσει περισσότερο από το μισό. 

Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σταδιακά υψηλότερων τιμών, εν μέρει λόγω της αισιοδοξίας για τις εισροές σε χρηματιστήρια που εγκρίθηκαν τον περασμένο μήνα.

«Αυτό που ξεκίνησε ως μια πιθανώς κατευθυνόμενη αγορά στην πλάτη της αυξημένης ζήτησης από τα ETF έχει πλέον μετατραπεί σε μια φρενίτιδα που εκφράζεται μέσω των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης», δήλωσε ο Chris Newhouse, αναλυτής DeFi στην Cumberland Labs.

Η μόχλευση έχει εισχωρήσει ξανά σε όλες σχεδόν τις γωνιές της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των NFT, της εξόρυξης, των αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών εφαρμογών και των παραγώγων. 

Το συνολικό ανοιχτό ενδιαφέρον σε παράγωγα Bitcoin σε κεντρικά χρηματιστήρια έχει αυξηθεί σχεδόν 90% από τον Οκτώβριο, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2022, όταν κατέρρευσε το τελευταία bull run, σύμφωνα με το CCData. 

Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων Binance, OKX και Bybit έχουν δει όλα το ανοιχτό ενδιαφέρον τους να αυξάνεται σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από την κορύφωση της ανοδικής αγοράς του 2021.

«Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 29% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, και η μοναδική περίοδος που ήταν καλύτερη –σε όρους δολαρίων ΗΠΑ– ήταν ο Νοέμβριος του 2021, που συμπίπτει με το ιστορικό υψηλό του Bitcoin στις 69.000 δολάρια» δήλωσε η  Coin Metrics Senior Solutions Engineer, Parker Merritt.

Με άλλα λόγια, οι επενδυτές αρχίζουν να προετοιμάζονται για ένα νέο ιστορικό υψηλό. Το Bitcoin έχει ήδη αυξηθεί κατά περίπου 45% μέχρι στιγμής φέτος, μετά τον διπλασιασμό το 2023 ενόψει της έγκρισης των ETFs από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Ένα short squeeze μπορεί να ήταν μία από τις κινητήριες δυνάμεις για το ράλι της Τετάρτης. «Οι ισχυρές ροές ETF οδηγούν σε υψηλότερες τιμές, αναγκάζοντας τους short να καλύψουν τις θέσεις τους, ωθώντας τις τιμές υψηλότερα, προκαλώντας έναν φαύλο κύκλο σταθερής ορμής», είπε ο Vetle Lunde, ανώτερος αναλυτής στην K33. Οι νέες θέσεις long, ειδικά με μόχλευση, σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, καθώς και η αυξανόμενη ζήτηση σε Bitcoin ETF είναι μεταξύ των άλλων που συμβάλλουν στην αύξηση της τιμής του κρυπτονομίσματος.

Η αγορά των options δείχνει ότι οι traders στοιχηματίζουν ότι το Bitcoin θα φτάσει τις 65.000 δολ., σύμφωνα με στοιχεία της Deribit.

«Αυτή η κίνηση ήταν πολύ έντονη, η μόχλευση είναι πολύ υψηλή αυτή τη στιγμή, όπως υπονοείται από τη βάση των παραγώγων και τα επιτόκια χρηματοδότησης, επομένως δεν θα εκπλαγώ από μια απότομη διόρθωση» 20% ή περισσότερο, δήλωσε ο Jaime Baeza, ιδρυτής της crypto hedge. fund AnB Investments.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: