Βusiness Monitor: Δείτε την τρίτη εκπομπή για τις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης

Βusiness Monitor: Δείτε την τρίτη εκπομπή για τις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης
Ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη της αγοράς μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τους τρόπους που μπορούμε να «θωρακιστούμε» απέναντι στην κλιματική κρίση.

Το νέο επιχειρηματικό τηλεοπτικό μαγκαζίνο Βusiness Monitor φέρνει στο προσκήνιο, με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της δημοσιογραφικής ομάδας του Fortune Greece, τα πρόσωπα, τις ιδέες, τις εταιρείες και τις ευκαιρίες σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται.

Δείτε το τρίτο επεισόδιο του Business Monitor για την κλιματική κρίση:

Συμμετέχουν:

-Ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, καθηγητής, πολυβραβευμένος Έλληνας επιστήμονας μας δίνει τη μεγάλη εικόνα για την κλιματική κρίση. Tι ακριβώς συνέβη με τον Daniel και ποια η σημασία του σχεδιασμού μέτρων προστασίας. Γιατί είναι σημαντική η ενημέρωση των πολιτών και η παιδεία, για τους τρόπους που μπορούμε να θωρακιστούμε απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Συνέντευξη στην Αναστασία Παρετζόγλου.

-Στο στούντιο της εκπομπής, τη σκυτάλη παίρνουν ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ στον Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Κλιματική Αλλαγή και ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας, ιδρυτικό μέλος της ΔιαΝέοσις, που το τελευταίο διάστημα όργωσε κυριολεκτικά την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι τη Θεσσαλία για να καταλάβει και να καταγράψει τι ακριβώς συνέβη.

-Το Business Monitor «βλέπει» την κλιματική κρίση με τα μάτια της αγοράς και μιλάει με τον Γιάννη Καντώρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου INTERAMERICAN, στα γραφεία της εταιρείας.

Την ώρα που κίνδυνος που συνδέεται με φυσικές καταστροφές είναι ο δεύτερος σημαντικότερος που θα αντιμετωπίσει η αγορά στα επόμενα πέντε χρόνια, μετά τον κίνδυνο της κυβερνοασφάλειας, η υποχρεωτική ασφάλιση κατοικίας μήπως προβάλλει ως μια λύση που κάνει πιο ομαλή τη δυνατότητα αποκατάστασης μετά από μια φυσική καταστροφή; Γιατί, ένα είναι βέβαιο. Με τη συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων, είναι αδύνατον να τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Ο Τάσος Ζάχος συζητάει με τον επικεφαλής μιας «διαφορετικής» εταιρείας, που ενσωματώνει τα νέα τεχνολογικά εργαλεία και προσαρμόζεται σε ένα πολύ διαφορετικό τοπίο στις ασφαλίσεις.

Τη δική της οπτική για την ευθύνη της επιχειρηματικής δράσης απέναντι στις κλιματικές και  περιβαλλοντικές προκλήσεις δίνει επίσης η Σελήνη Ευθυμίου, General Manager της Cicero Adverdising Company.

 -Η εκπομπή ολοκληρώνεται με τη νέα στήλη «Path to Zero» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Ακριβού.

Δείτε όλες τις εκπομπές στο κανάλι του Business Monitor.

Συντονιστείτε στο One Channel κάθε Κυριακή στις 20.00 και ελάτε να μοιραστούμε μαζί τις εμπειρίες, την πληροφορία και τα εργαλεία που επιταχύνουν το δρόμο για ένα βιώσιμο κόσμο, με ίσες ευκαιρίες, χωρίς αποκλεισμούς!

Business Monitor. Με την Αναστασία Παρετζόγλου και τον Τάσο Ζάχο.

Αρχισυνταξία: Βασίλης Σαμούρκας.

Δημοσιογραφική Ομάδα: Μαρία Ακριβού, Ιωάννα Θωμά, Αλεξάνδρα Γκίτση.

Εκτέλεση Παραγωγής & Μedia Consulting: Danezis Stories.