Wiz: Ποια είναι η νεοσύσταση εταιρεία κυβερνοασφάλειας που απέρριψε προσφορά 23 δισ. δολαρίων της Alphabet

Wiz: Ποια είναι η νεοσύσταση εταιρεία κυβερνοασφάλειας που απέρριψε προσφορά 23 δισ. δολαρίων της Alphabet
Τα επόμενα milestones της εταιρείας που... στοχεύει ψηλά.

Η νεοσύστατη εταιρεία κυβερνοασφάλειας Wiz Inc. απέρριψε προσφορά εξαγοράς ύψους έως και 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Alphabet Inc., προτιμώντας να προχωρήσει σε αρχική δημόσια προσφορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wiz, Assaf Rappaport, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα της εταιρείας, ανακοινώνοντας τα επόμενα ορόσημα: την επίτευξη 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα και τη δημόσια εγγραφή.

«Αν και μας κολακεύουν οι προσφορές που έχουμε λάβει, επιλέξαμε να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την οικοδόμηση της Wiz», έγραψε στο σημείωμα ο διευθύνων σύμβουλος.

Μια πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσε στο Fortune ότι οι επενδυτές της Wiz υποστήριξαν πλήρως την απόφαση. Από την πλευρά του Rappaport και της Wiz, η απόφαση να απομακρυνθεί από μια πιθανή συμφωνία με τον τεχνολογικό γίγαντα κατέληξε σε έναν απλό υπολογισμό: Η Wiz είναι ήδη αρκετά μεγάλη από μόνη της για να κυνηγήσει την IPO, η οποία είναι ο απώτερος στόχος για την εταιρεία, δήλωσε η πηγή.

Ο αναμενόμενος ρυθμιστικός έλεγχος της συμφωνίας, η οποία θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Google, μπορεί επίσης να συνέβαλε στην απόφαση της Wiz να προχωρήσει μόνη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η επικύρωση της αγοράς που βιώσαμε μετά από αυτή την είδηση ενισχύει μόνο τον στόχο μας – τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που αγαπούν τόσο οι ομάδες ασφαλείας όσο και οι ομάδες ανάπτυξης», έγραψε ο Rappaport στο σημείωμα προς τους υπαλλήλους τη Δευτέρα. «Είμαστε ευγνώμονες για την πίστη που έχουν οι εργαζόμενοι, οι επενδυτές και οι πελάτες μας σε εμάς καθώς χτίζουμε την καλύτερη εταιρεία κυβερνοασφάλειας στον κόσμο».

Μιλώντας στο συνέδριο Fortune Brainstorm Tech την περασμένη εβδομάδα, ο Rappaport δήλωσε ότι ο κλάδος της κυβερνοασφάλειας είναι ώριμος για ενοποίηση. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι δημόσιες εγγραφές και οι εξαγορές αποτελούν απλώς «ορόσημα» σε ένα μακρύτερο ταξίδι.

«Αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο η νοοτροπία που έχουμε πάντα, να είμαστε ιδιωτικοί, να είμαστε δημόσιοι και να είμαστε μια νεοσύστατη επιχείρηση».

Η Wiz, με έδρα τη Νέα Υόρκη και συνεργασίες με την Amazon Web Services και τη Microsoft Azure, κέρδισε παγκόσμια προσοχή λόγω των συνομιλιών εξαγοράς με την Alphabet.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2020 και αποτιμήθηκε στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάιο, αναπτύχθηκε ταχέως με δικές της εξαγορές και συνεχίζει να στοχεύει στη δημιουργία μιας αγαπημένης πλατφόρμας για τις ομάδες ασφαλείας και ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: