WSJ: H PwC γίνεται ο μεγαλύτερος πελάτης της OpenAI, εστιάζοντας στο εταιρικό ChatGPT

WSJ: H PwC γίνεται ο μεγαλύτερος πελάτης της OpenAI, εστιάζοντας στο εταιρικό ChatGPT
A view of Business Area on April 21, 2017 in Madrid, Spain. Canal de Isabel II is investigated for alleged financial irregularities. A dozen entities will be inspected in total, whose records began yesterday with OHL, PwC, Indra and Saerco, among others. Ignacio Gonzales, former president of the community of Madrid In this operation he has been detained Ignacio Gonzales, former president of the community of Madrid (Photo by Alvaro Hurtado/NurPhoto) (Photo by Alvaro Hurtado / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Θα διαθέσει την έκδοση του ChatGPT που απευθύνεται σε μεγάλες εταιρείες, στους 75.000 υπαλλήλους της στις ΗΠΑ.

Η PricewaterhouseCoopers θα γίνει ο μεγαλύτερος πελάτης και ο πρώτος μεταπωλητής του εταιρικού προϊόντος της OpenAI, στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας που ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Τετάρτη.

Όπως μετέδωσε η Wall Street Journal, η PwC δήλωσε ότι θα διαθέσει το ChatGPT Enterprise, την έκδοση του ChatGPT που απευθύνεται σε μεγάλες εταιρείες, στους 75.000 υπαλλήλους της στις ΗΠΑ και στους 26.000 υπαλλήλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικά πάνω από 100.000 άδειες για το προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να μοιραστούν τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

Η PwC ανακοίνωσε πέρυσι ότι σκοπεύει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία πίσω από το ChatGPT, στις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ σε διάστημα τριών ετών. Η συμφωνία της Τετάρτης είναι μια εξέλιξη αυτού, δήλωσε ο Τζο Άτκινσον, αντιπρόεδρος της PwC U.S. και επικεφαλής προϊόντων και τεχνολογίας.

Εκπρόσωπος της PwC ανέφερε πως η συμφωνία με την OpenAI αποτελεί μέρος της αρχικής επένδυσης ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η PwC έχει επικεντρωθεί στη διδασκαλία του προσωπικού της πώς να χρησιμοποιεί την AI, στην κατασκευή των δικών της εργαλείων AI και την παροχή τους στους πελάτες της, και στη χρήση της AI για την ενημέρωση της πλατφόρμας τεχνολογίας συμβουλευτικών υπηρεσιών και των λειτουργιών της, σημείωσε ο Άτκισον.

Οι εταιρείες συμβούλων είναι μερικοί από τους πρώτους κερδισμένους από την έκρηξη της δημιουργικής AI καθώς οι εταιρείες αναζητούν βοήθεια στη χρήση της νέας τεχνολογίας. Η Accenture, η KPMG και η Ernst & Young έχουν επίσης επενδύσει δισεκατομμύρια στη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη για να επεκτείνουν το έργο τους με τους πελάτες τους μέσω της τεχνολογίας.

Οι επιχειρήσεις παγκοσμίως αναμένεται να δαπανήσουν φέτος 1,52 τρισεκατομμύρια δολάρια για υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών, αυξημένα κατά 9,7% από το 2023, λόγω του σχεδιασμού για τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς και παροχής συμβουλών Gartner.

Με τις επιχειρήσεις να υπολείπονται των εταιρειών παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στην προσέλκυση ταλέντων σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, έχουν δαπανήσει για πρώτη φορά περισσότερα δολάρια πληροφορικής σε συμβουλευτικές υπηρεσίες παρά σε εσωτερικό προσωπικό, εκτιμά η Gartner.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: wall street journal