WSJ: Η Apple εκτός από νέο γύρο χρηματοδότησης για την OpenAI

WSJ: Η Apple εκτός από νέο γύρο χρηματοδότησης για την OpenAI
(FILES) An Apple logo is seen on the outside of an Apple store as new iPhones are released for sale in San Francisco, California on September, 22, 2017. Apple reported modestly higher quarterly profits August 3 despite another dip in revenues, as a record performance in services offset lower iPhone sales. Profits for Apple's third fiscal quarter were $19.9 billion, up 2.3 percent from the year-ago period. Revenues again declined, this time by 1.4 percent. (Photo by Josh Edelson / AFP) Photo: AFP
Η Microsoft αναμένεται να επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια, αφού έχει ήδη ρίξει 13 δισ. δολάρια στην εταιρεία.

Η Apple εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της σε έναν γύρο χρηματοδότησης της OpenAI που αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε την Παρασκευή η Wall Street Journal.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έπεσε πρόσφατα έξω από τις συνομιλίες για τον γύρο, ο οποίος πρόκειται να κλείσει την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft και η Nvidia, ήταν επίσης σε συζητήσεις για να συμμετάσχουν, ανέφερε το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η Microsoft αναμένεται να επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια, αφού έχει ήδη ρίξει 13 δισ. δολάρια στην εταιρεία.

Η OpenAI αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Apple δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού του Reuters.

Τον περασμένο μήνα, η Journal ανέφερε για πρώτη φορά ότι η Apple βρισκόταν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας της OpenAI να συγκεντρώσει κεφάλαια που θα μπορούσαν να αποτιμήσουν την αξία της εταιρείας του ChatGPT πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η υψηλή αποτίμηση είναι αποτέλεσμα της κούρσας εξοπλισμών τεχνητής νοημοσύνης που πυροδότησε η OpenAI με το λανσάρισμα του ChatGPT στα τέλη του 2022, ωθώντας εταιρείες σε όλους τους κλάδους να επενδύσουν δισεκατομμύρια στην τεχνολογία για να μείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό και να κατακτήσουν μερίδιο αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com