WSJ: Ο κολοσσός των βιομηχανίας Honeywell εξετάζει spin off, αξίας 10 δισ. δολαρίων

Honeywell
epa07724039 (FILE) - A file image dated 16 September 2015 showing the Honeywell signage lit at company stand at the International Motor Show IAA, Frankfurt, Germany (re-issued (re-issued 18 July 2018). Honeywell is to report their 2nd quarter earnings on 18 July 2018. EPA/MAURITZ ANTIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απευθύνεται σε διάφορες βιομηχανίες, όπως το λιανικό εμπόριο, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα κτίρια και η μεταποίηση.

Ο αμερικανικός κολοσσός της βιομηχανίας, Honeywell, σχεδιάζει να αποσχίσει το τμήμα προηγμένων υλικών του, ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα,

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιχείρηση θα μπορούσε να αξίζει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια ως ξεχωριστή εισηγμένη δημόσια εταιρεία.

Η Honeywell δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλια.

Το τμήμα προηγμένων υλικών απευθύνεται σε διάφορες βιομηχανίες, όπως το λιανικό εμπόριο, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα κτίρια και η μεταποίηση. Η επιχείρηση κατέγραψε πωλήσεις ύψους 3,65 δισ. δολαρίων πέρυσι.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Honeywell, Βιμάλ Καπούρ, έχει εξορθολογήσει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας τα τελευταία χρόνια για να στρέψει την προσοχή του προς τον τομέα των αερομεταφορών, του αυτοματισμού και της ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com