WSJ: Το NBA κοντά σε συμφωνία 76 δισ. δολαρίων με NBC, ESPN και Amazon

WSJ: Το NBA κοντά σε συμφωνία 76 δισ. δολαρίων με NBC, ESPN και Amazon
View of the NBA logo outside the NBA flagship store in Beijing, China, 9 October 2019. Houston Rockets ietms are off the shelf in Beijing NBA flagship store due to Morey's tweet on Hong Kong in Beijing, China, 9 October 2019. (Photo by Song Jiaru / Imaginechina / Imaginechina via AFP) Photo: AFP
Με τις πληρωμές να ανέρχονται κατά μέσο όρο σε περίπου 2,6 δισ. δολάρια ετησίως.

Η διοίκηση του NBA είναι κοντά στην ολοκλήρωση ξεχωριστών συμφωνιών μετάδοσης με το NBC, το ESPN της Disney και την Amazon, οι οποίες θα αποφέρουν έσοδα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ύψους περίπου 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 11 ετών, μετέδωσε την Τετάρτη η Wall Street Journal

Το NBC της Comcast πλησιάζει σε συμφωνία με το πρωτάθλημα για την καταβολή κατά μέσο όρο 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ανέφερε το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πακέτο της Amazon θα ανέρχεται σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και θα περιλαμβάνει αγώνες κανονικής περιόδου και πλέι οφ, μεταξύ άλλων διοργανώσεων, σύμφωνα με την WSJ.

Με τις πληρωμές να ανέρχονται κατά μέσο όρο σε περίπου 2,6 δισ. δολάρια ετησίως, η Disney θα διατηρήσει ένα πακέτο NBA και θα συνεχίσει να μεταδίδει τους τελικούς του NBA. Θα πληρώσει περισσότερα από τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε για την τρέχουσα συμφωνία, αλλά θα πάρει λιγότερα παιχνίδια στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας.

Οι εταιρείες και το ΝΒΑ δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com