«Χαλαρά» στα 43.000 δολάρια το bitcoin – Γιατί οι επενδυτές αναμένουν το halving του Απριλίου

«Χαλαρά» στα 43.000 δολάρια το bitcoin – Γιατί οι επενδυτές αναμένουν το halving του Απριλίου
Photo: pixabay.com
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο παραμένει μακριά από τα 48.000 δολάρια που βρισκόταν τον Ιανουάριο.

Με ήπιες διακυμάνσεις κινείται το bitcoin και τα άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για τον επόμενο καταλύτη στην αγορά των cryptos που μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του τον Απρίλιο.

Το bitcoin ενισχυόταν 0,6% λίγο πριν από τις 13:30 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), φτάνοντας τα 43.104 δολάρια.

Το ether ανέβαινε 1% στα 2.324 δολάρια.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο παραμένει μακριά από τα 48.000 δολάρια που βρισκόταν τον Ιανουάριο, εν μέσω της επενδυτικής φρενίτιδας συναλλαγών γύρω από την έναρξη των πρώτων spot Bitcoin ETFs στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το MarketWatch, το bitcoin πιθανότατα θα συνεχίσει να κινείται παράλληλα με άλλα περιουσιακά στοιχεία που είναι ευαίσθητα στον κίνδυνο -συγκεκριμένα, τις μετοχές- τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επικεντρωμένοι στις προοπτικές του πληθωρισμού και των επιτοκίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα οικονομικά δεδομένα και οι ομιλητές των κεντρικών τραπεζών θα μπορούσαν να επηρεάσουν στην αγορά, ωστόσο οι traders κοιτάζουν επίσης μπροστά στον επόμενο σημαντικό καταλύτη της αγοράς των cryptos, ειδικά καθώς το hype εξασθενεί γύρω από τα πολυαναμενόμενα spot bitcoin ETF.

Όπως υποστηρίζει ο Άλεξ Κούπτσικεβιτς, αναλυτής στην FxPro, οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων αναμένουν το επόμενο μεγάλο «σήμα» στην αγορά, που μπορεί να αργήσει μέχρι τον Απρίλιο.

Τότε είναι προγραμαματισμένο το επόμενο halving του bitcoin, δηλαδή η διαδικασια κατά τη οποία η ανταμοιβή για την εξόρυξη νέων κρυπτονομισμάτων μειώνεται στο μισό, πράγμα που σημαίνει ότι οι «ανθρακωρύχοι» λαμβάνουν 50% λιγότερα bitcoin για την επαλήθευση των συναλλαγών.

Πρόκειται για γεγονός που συμβαίνει περίπου μια φορά ανά 4 χρόνια. Οι συνθήκες που περιβάλλουν κάθε halving είναι διαφορετικές και η ζήτηση για bitcoin μπορεί να παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: