Χαμάς για 7η Οκτωβρίου: «Γυρίσαμε το Ισραήλ στο απόλυτο μηδέν»

Χαμάς για 7η Οκτωβρίου: «Γυρίσαμε το Ισραήλ στο απόλυτο μηδέν»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη μεγάλη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη μεγάλη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023, η παλαιστινιακή οργάνωση υποστήριξε τη Δευτέρα πως η επίθεση επέστρεψε το Ισραήλ στο σημείο του απόλυτου μηδέν.

Ο Χάλεντ Μεσάαλ, πρώην επικεφαλής της Χαμάς, ανέφερε σε δήλωση του πως η αλ-Άκσα (η ονομασία που έχει δώσει η οργάνωση στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου) «επέστρεψε την κατοχή στο μηδέν και απείλησε την ύπαρξή της».

Ακόμα, ο Μεσάαλ κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ για απειλές κατά της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, παρά τις διμερείς ειρηνευτικές συμφωνίες που έβαλαν τέλος στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τις δύο αραβικές χώρες, το 1979 και το 1994 αντίστοιχα.

«Ο εχθρός θέλει όλοι στην περιοχή να είναι υποτελείς και ενεργεί με τον τρόπο αυτό και κατά χωρών με τις οποίες δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση», είπε προσθέτοντας ότι το Ισραήλ «απειλεί την αραβική και εθνική ισλαμική ασφάλεια παντού».

Στην Βηρυτό, η οργάνωση Χεζμπολάχ υπόσχεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσης να συνεχίσει να πολεμά την επίθεση του Ισραήλ, «του καρκινώματος που πρέπει να εξαλειφθεί» μακροπρόθεσμα.

Η σιιτική φιλοϊρανική οργάνωση του Λιβάνου δηλώνει ότι άνοιξε το μέτωπο μετά την 7η Οκτωβρίου «για να υπερασπισθεί τον Λίβανο», αναγνωρίζοντας ότι «έχει πληρώσει υψηλό τίμημα» γι’ αυτό.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους κατά του Τελ Αβίβ την ώρα που η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωνε ότι οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη και το κεντρικό Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: