Χαμενεΐ: Κοινός μας εχθρός το Ισραήλ – Αν χρειαστεί θα χτυπήσουμε ξανά το Ισραήλ

Χαμενεΐ: Κοινός μας εχθρός το Ισραήλ – Αν χρειαστεί θα χτυπήσουμε ξανά το Ισραήλ
TEHRAN, IRAN - OCTOBER 02: (----EDITORIAL USE ONLY – MANDATORY CREDIT - 'IRANIAN LEADER PRESS OFFICE / HANDOUT' - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Iran’s Supreme Leader, Ayatollah Ali Khamenei greets crowd during a program held following the killing of Hezbollah leader Hassan Nasrallah in an Israeli attack and subsequent Iranian strikes at the Imam Khomeini Husseiniyah in Tehran, Iran on October 02, 2024. Iranian Leader Press Office/Handout / Anadolu (Photo by Iranian Leader Press Office/Hand / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Ο Χαμενεΐ αναφέρθηκε στην πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ως «τιμωρία» για τα εγκλήματα που διαπράττει.

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Χαμενεΐ, με ένα τουφέκι παρά πόδα, δήλωσε την Παρασκευή ότι η επίθεση με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε η χώρα εναντίον του Ισραήλ ήταν «εντελώς νόμιμη», στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων στην Τεχεράνη.

«Η επιχείρηση των ένοπλων δυνάμεών μας πριν μερικές ημέρες ήταν εντελώς νόμιμη», τόνισε σε κήρυγμά του σε μεγάλο τέμενος της Τεχεράνης μετά την προσευχή της Παρασκευής ο Χαμενεΐ.

Εξάλλου πρόσθεσε ότι το Ιράν «δεν θα καθυστερήσει ούτε θα βιαστεί να κάνει το καθήκον του» αντιμετωπίζοντας το Ισραήλ. «Αυτό που θα κρίνουν λογικό και σωστό οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί μας, θα γίνει στον σωστό χρόνο και θα γίνει ξανά στο μέλλον αν χρειαστεί».

Κατηγόρησε τους «κοινούς εχθρούς» των Μουσουλμάνων, τονίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι, οι Λιβανέζοι, οι Αιγύπτιοι και άλλοι λαοί της Μέσης Ανατολής αντιμετωπίζουν τον ίδιο εχθρό, καλώντας σε ενίσχυση της άμυνας εναντίον του Ισραήλ.

Ο Χαμενεΐ αναφέρθηκε στην πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ως «τιμωρία» για τα εγκλήματα που διαπράττει το ισραηλινό κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την ομιλία του, ο Χαμενεΐ στάθηκε δίπλα στη φωτογραφία του Χασάν Νασράλα, αποκαλώντας τον ηγέτη της Χεζμπολάχ «πηγή περηφάνιας και κόσμημα του Λιβάνου».

Ο θρησκευτικός ηγέτης εξαπέλυσε επίθεση και κατά των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η σιωνιστική οντότητα υπάρχει μόνο χάρη στην αμερικανική υποστήριξη, ενώ προέβλεψε ότι θα ξεριζωθεί λόγω της αστάθειας και των ψευδών βάσεών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: