Χάος δίχως τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Λινού, αμφισβήτηση ηγεσίας και νέες συμμαχίες

Χάος δίχως τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Λινού, αμφισβήτηση ηγεσίας και νέες συμμαχίες
Φωτογραφία αρχείου που εικονίζει τους τότε υποψήφιους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νίκο Παππά (Δ) και Στέφανο Κασσελάκη (Α), να παρευρίσκονται στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία όπου αναμένεται να επικυρωθούν οι υποψηφιότητές για την ηγεσία του κόμματος, ενόψει της εκλογής προέδρου την επόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Σάββατο 02 Σεπτεμβρίου 2023. Μετά από μαραθώνια συζήτηση και διαφωνίες επί του διαδικαστικού υπερψηφίστηκε η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, στην θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Η πρόταση πέρασε με 17 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 4 παρών. Νωρίτερα υπήρξε διαφωνία σχετικά με το αν θα έπρεπε να τεθεί πρώτα πρόταση μομφής κατά του Σωκράτη Φάμελλου και να ακολουθήσει η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο. Τελικά ο κ. Φάμελλος που είχε δηλώσει ότι δεν παραιτείται και δεν δέχεται την "καθαίρεση", υπαναχώρησε και δέχθηκε να γίνει μία μόνο ψηφοφορία για τον κ. Παππά. Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Κασσελάκης φαίνεται αποφασισμένος για δραστικές μεταρρυθμίσεις, ενώ το μέλλον της ηγεσίας του κόμματος κρέμεται από μια κλωστή.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Αθηνά Λινού διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με την ίδια να δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα της. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί πλέον 34 βουλευτές, ενώ η υπόθεση της Λινού ακολούθησε την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Η Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές ηγεσίας από τη βάση. Ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του, κάνοντας λόγο για αμφισβήτηση της ενότητας του κόμματος και υπονοώντας ότι έχει ανοίξει ζήτημα ηγεσίας.

Η Αθηνά Λινού, από την πλευρά της, απάντησε αιχμηρά στη διαγραφή της, δηλώνοντας ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της και κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για συμμετοχή στις κατηγορίες που έχει εξαπολύσει εναντίον της ο Παύλος Πολάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κουμουνδούρου, με τη σειρά της, υπογράμμισε ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στην ίδια τη βουλευτή, σύμφωνα με τον κανονισμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σε νέα ανάρτησή της, η Αθηνά Λινού κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι επέλεξε τον Παύλο Πολάκη αντί για εκείνη, παρά τις αποδείξεις που παρουσίασε για την αθωότητά της.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από την πλευρά του, φέρεται να αποσυνδέει την υπόθεση Λινού από τις κατηγορίες του Παύλου Πολάκη, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τον τρόπο επιλογής βουλευτών στο παρελθόν, παίρνοντας αποστάσεις από την προηγούμενη ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα.

Καθώς πλησιάζει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το μέλλον του κόμματος και οι εσωκομματικές συμμαχίες παραμένουν ρευστές, με την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη να αμφισβητείται έντονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: