«Χαράς ευαγγέλια» για τον Έλον Μασκ: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο πακέτο αμοιβών ύψους 56 δισ. δολαρίων

«Χαράς ευαγγέλια» για τον Έλον Μασκ: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο πακέτο αμοιβών ύψους 56 δισ. δολαρίων
(FILES) In this file photo taken on March 14, 2019, Tesla CEO Elon Musk speaks during the unveiling of the new Tesla Model Y in Hawthorne, California. - Elon Musk's decision to pull Twitter off the stock market allows him to make major changes quickly, but it also takes the company more heavily into debt, a risky choice for a money-losing business. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP) Photo: AFP
Η έγκριση αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της Tesla στον αγώνα να ακυρώσει μια δικαστική απόφαση, ενώ ο Μασκ συνεχίζει να αντιμετωπίζει νομικές προκλήσεις.

Ο Έλον Μασκ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει, καθώς οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν το αμφιλεγόμενο πακέτο αμοιβών ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας στο Τέξας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε τους μετόχους για την υποστήριξή τους, αναφέροντας ότι η έγκριση έγινε με μεγάλη διαφορά.

Η έγκριση από τους μετόχους αναμένεται να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το μέλλον του Μασκ στην εταιρεία. Παράλληλα, η Tesla θα έχει περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή της για να ανατρέψει μια δικαστική απόφαση που είχε στόχο την ακύρωση του πακέτου αμοιβών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, ο Μασκ συνεχίζει να αντιμετωπίζει νομικές προκλήσεις, καθώς ο δικαστής του Ντέλαγουερ έχει εκφράσει αμφιβολίες για το αν το διοικητικό συμβούλιο της Tesla εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του προς τους μετόχους.

Παρά την έγκριση, ο δικαστής του Ντέλαγουερ μπορεί να μην επιτρέψει την ισχύ της ψηφοφορίας, όπως δήλωσε ο καθηγητής νομικής Adam Badawi από το UC Berkeley. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί επίσημα στη σημερινή συνεδρίαση στα κεντρικά γραφεία της Tesla στο Τέξας.

Εταιρείες πληρεξουσίων όπως η Glass Lewis και η Institutional Shareholder Services (ISS) είχαν συστήσει στους μετόχους να απορρίψουν το πακέτο αμοιβών, ενώ μεγάλοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού ταμείου πλούτου της Νορβηγίας, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: